NASLOVNICASPORT

Razigrana Slatina lakše od očekivanog do bodova protiv Papuka

Umjesto očekivane neizvjesnosti u dvoboju starih znanaca Slatina je furioznim početkom pomela ambicije inače uvijek nezgodnih Orahovčana i tako još u prvom poluvremenu osigurala tri izuzetno vrijedna boda.

Bajkovito otvaranje utakmice od strane Slatinčana započelo je već u 6. minuti kada je Kupres započeo akciju, Bubaš centrirao s lijeve strane, a usamljeni Kristić poentirao s druge vratnice uhvativši na krivoj nozi nemoćnog Bulića. Tek nekoliko minuta kasnije dugu loptu Pecolaja majstorski prsima primiruje Bubaš i gotovo po istovjetnom scenariju ubacuje oštru loptu na koju natrčava Vicić efektno ju pospremivši iza leđa orahovačkog vratara. Tek što se krenulo s centra najljepšu akciju na utakmici pokrenutu od strane Bubaša i Vicića dobro se istegnuvši na matni udarac Ciglara zaustavio je Bulić. Jedini vrijedan spomena pokušaj Papuka zabilježen je u 19.minuti kada je nakon školske kontre Mimić došao u poziciju da smanji prednost Slatine no jačinu kontakta njega i Bubaša  sudac nije okarakterizirao dovoljnom za najstrožu kaznu bez obzira na negodovanja iz orahovačkog tabora. Deset minuta kasnije Hruškar ipak pokazuje na bijelu točku, ali na drugoj strani terena, nakon što je izuzetno raspoloženi Bubaš ponovno ukrotio jednu dugu loptu i prevario čuvara Turkovića ostavivši mu tek mogućnost za nedozvoljen prekršaj s leđa. Kapetan Ciglar je neumoljiv izvođač kaznenog udarca i Slatina odlazi na visokih plus tri. Točku na i postavlja Bubaš nakon još jedne neshvatljive pogreške obrane gostiju poslavši loptu s nekih dvadesetak metara u potpuno nebranjenu mrežu tada već totalno razbijenog Papuka.

Nastavak susreta na žalost, ovog puta sasvim solidno popunjene tribine slatinskog stadiona, nije bio ni približno na razini odličnog prvog dijela. Ostat će tek zabilježena velika prigoda koju je pet minuta prije kraja imao Knežević, a koju je od petarde u vlastitoj mreži zaustavio Bulić.

Slatina je nakon tri uzastopna poraza (dva u prvenstvu i jedan u kupu) konačno, i to u velikom stilu, prekinula ovaj neugodan niz. Svi igrači, od sigurnog Borovca na vratima, pa preko stoperskog para Trupina i Pecolaj, koji je i više nego dostojno zamijenio Vurdelju, razigrane veze i ubojitog napada, pa sve do onih koji su ušli s klupe, odigrali su odličan susret. Veseli i kontinuirani napredak u igri ove sezone pridošlog mladog Petrinjaka, a tako i sve veća potvrda vrijednosti vršnjaka mu Šaponje na drugom boku slatinske udarne jedanaestorice. (dj / Foto: D. Jukić)

Međužupanijska Bj.-Kc.-Vt. / 22.kolo

  • SLATINA              4
  • PAPUK                  0

SLATINA Stadion Antuna Tone Butorca. Gledatelja: 150. Sudac: Stjepan Hruškar (Bjelovar). Pomoćnici: Geler i Abdić. Strijelci: 1:0 – N.Kristić (6), 2:0 – Vicić (10), 3:0 – Ciglar (30-11m.), 4:0 – Bubaš (32)

  • SLATINA: Borovec, Petrinjak, A.Šaponja (od 54. E.Kristić), Kupres, Trupina, Pecolaj, Bubaš (od 90. Dorić), Vukomanović , Ciglar (od 75. Čović), Vicić (od 87.Rupčić), N.Kristić (od 59.Knežević).
    Trener: Zoran Mandić
  • PAPUK: Bulić, Podboj (od 51. Špoljarić), Turković (od 78. Jukić), D.Duspara, Mimić, Krsnik, Bušljeta, Vratković (od 61. Kraljik), Durmiši (od 87. Vulić), Šimek, M.Duspara.
    Trener: Darko Krsnik

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button