NASLOVNICASPORT

Razigrana Slatina lako riješila Munju

Bez većih problema Slatina je izborila slijedeću rundu županijskog kup natjecanja. Sasvim solidnom kombinatorikom i povećom dozom energije Slatina je većim dijelom susreta pokazivala da je već sada spremna za proljetni dio prvenstva Međužupanijske nogometne lige. Na ruku domaćim igračima išla je i neuigranost gotovo potpuno nove momčadi trenera Ivice Evića.

Velike probleme Munji Slatina je stvarala preko bokova pa je prvi pogodak i došao nakon oštrog ubačaja Šaponje i pogotka sve boljeg realizatora Nikole Kristića. Za drugi gol pobrinuo se Ciglar na sebi svojstven način primirivši loptu i iz okreta majstorski poentiravši s vrha šesnaesterca. Niti u nastavku slika se nije mijenjala. Slatinski vezni red mudro je kontrolirao igru te često distribuirao loptu prema bokovima, a Petrinjak i Šaponja, kasnije i razigrani Emanuel Kristić i Knežević, automatiziranim su ubačajima stvarali velike probleme inače solidnom vrataru Žihi i članovima njegove uže obrane.

Upravo iz takvih akcija Slatina je postigla još tri gola i došla do uvjerljive pobjede. Trener Mandić bio je zadovoljan zalaganjem svoje momčadi, a na naše pitanje je li to bila početna jedanaestorica za početak prvenstva odgovorio je niječno, rekavši da s obzirom na formu i prikazano na treninzima svih 18 igrača konkurira za prvi sastav. Slatke brige prije početka prvenstva narušilo je pitanje vratara. Prvi vratar Virag zbog poslovnih je obveza opravdano izostao s kup utakmice pa ga je na ovoj utakmici zamijenio mladi Rupčić koji je, spomenimo i to, uspješno zaustavio veliku prigodu gostiju koju je u nastavku imao Vuković. Bila je to i jedina šansa Munje što dovoljno govori o igri sigurnog slatinskog braničkog para Vurdelja – Trupina.

Iduće kolo, točnije u četvrtfinalu županijskog kupa, Slatina će se sastati s opasnim Mikleušem koji je glatko s 3:0 izbacio Mladost iz Čađavice. (dj / Foto: D. Jukić)

Kup ŽNS VPŽ – 4. kolo

  • SLATINA    5
  • MUNJA      0

SLATINA Pomoćno igralište Stadiona Antuna Tone Butorca. Gledatelja: 50. Sudac: Boris Vidalina (Virovitica). Pomoćnici: Šantić (Milanovac) i Duvnjak (Virovitica).
Strijelci: 1:0 – N.Kristić (16), 2:0 – Ciglar (40), 3:0 – Ciglar (68), 4:0 – Pranjić (71-ag), 5:0 – Čović (73).

  • SLATINA: Rupčić, A.Šaponja, Dorić, Trupina, Vurdelja, N.Kristić (od 46.E.Kristić), A.Vicić (od 76.Vukomanović), Ciglar (od 70.Čović), Pecolaj (od 75.Suhi), Bubaš (od 69.Knežević), Petrinjak.
    Trener: Zoran Mandić
  • MUNJA: Žiha, Kiris, Pranjić, Velić, Vuković, Tašić (od 66.Bon), Gusić, Radosavljević, Kovačević, G.Vicić, Perić (od 66.Blažan).
    Trener: Ivica Ević

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button