DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Ravnateljica POU Slatina Danijela Fabric Fabijanac izabrana za predsjednicu Upravnog odbora Kino mreže

Proljetna konferencija Kino mreže, odnosno nezavisnih kinoprikazivača po prvi se put održava u Zadru od 23. do 25. svibnja u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom (HAVC) i Zajednicom udruga Centra nezavisne kulture (Kino Zona, Zadar).

Bogat program konferencije započeo je pozdravnim govorom Andreja Frica, predsjednika Centra nezavisne kulture i voditelja Kino Zona koja je domaćin ovog susreta, zatim predsjednika Upravnog odbora Mreže, Denisa Hladiša te Dine Bušić, pročelnice Upravnog odjela za kulturu i šport Grada Zadra.

Prvi dan Konferencije proveden je u veselom i zanimljivom raspoloženju, uz panel-raspravu o povećavanju gledanosti i posjećenosti kino programa kroz filmsku pismenost te održanu redovnu i izbornu Skupštinu gdje je izabran novi Upravni odbor Kino mreže koja trenutačno broji 43 člana iz cijele Hrvatske. Novoimenovana predsjednica je Slatinčanka Danijela Fabric Fabijanac, za dopredsjednicu je izabrana Jelena Vojvoda iz Samobora, dok su članovi Odbora Maja Holek, Denis Hladiš i Miroslav Perošević.

Fokus ovogodišnje Konferencije je na filmskoj pismenosti, a program između ostaloga obuhvaća radionicu analize filma, promociju domaćeg filma u našim kinima, te predavanje imena „Uvođenje eura“, što je itekako aktualna tema koja ne zaobilazi ni kinoprikazivače.

Kao i uvijek, proljetna konferencija Kino mreže prilika je da sudionici podijele iskustva i primjere dobre prakse te na taj način pridonesu korištenje i širenje iste svojim znanjima i savjetima, što će po povratku ravnateljice POU Slatina Danijele Fabric Fabijanac zasigurno donijeti nova poboljšanja u slatinsko kino.
(Mihaela Feldi, POU Slatina/Foto: Danijela Fabric Fabijanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button