DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Ravnatelj GŠ Milka Kelemena Slatina Antonio Brzica rezimirao vrlo uspješnu školsku 2021./2022. godinu

Glazbena škola Milka Kelemena Slatina ove školske 2021./2022. godine ostvarila je velike uspjehe u svome radu.
Tim povodom razgovarali smo s ravnateljem Antonijom Brzicom koji je naglasio kako je osim istaknutih nastupa i vrhunskih rezultata učenika na raznim natjecanjima, proteklu školsku godinu obilježilo i otvaranje još jednog područnog odjela.

Naime, početkom rujna 2021. godine slatinska Glazbena škola otvorila je svoje novo Područno odjeljenje u Voćinu, a unatoč pandemiji realizirala je cijeli Školski kurikulum što znači da su održani svi koncerti koji su bili zaplanirani.

Ravnatelj GŠ Milka Kelemena Slatina Antonio Brzica

Tako su održane različite smotre, brojna natjecanja, te gostovanja slatinskih učenika prijateljskim glazbenim školama s kojima škola surađuje.

– Što se tiče rezultata učenika i njihovih mentora s natjecanja možemo biti vrlo zadovoljni s obzirom da su se natjecanja održavala i uživo i online. Naši su učenici ukupno osvojili 13 prvih, 4 druge i 2 treće nagrade, – istaknuo je ravnatelj Brzica te ih ukratko i predstavio.

Damjan Krupa

Damjan Krupa, učenik 6. razreda klavira bio je na nekoliko međunarodnih natjecanja iz solfeggia i teorije glazbe te postigao sljedeće rezultate:

Na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Sonus održanom u Križevcima osvojio je u 2. kategoriji 1. nagradu.

Na 8. Međunarodnom online natjecanju iz solfeggia i teorije glazbe čiji je domaćin bila Srbija, osvojio je prve nagrade u disciplinama solfeggio i teorija glazbe.

Na International Music Master Class and Competition online natjecanju u Mariboru Damjan je u tri kategorije osvojio 3 zlatne medalje u disciplinama solfeggio, glazbena teorija i skladanje.

Na natjecanju iz muzičko-teorijskih disciplina – Kornelije koje je također održano online u svibnju osvojio je dvije prve i jednu drugu nagradu.

Za sva navedena natjecanja Damjanovi mentori su bili Sandra Pavić i Jurica Hrenić.
Isto tako Damjan se natjecao i na svom instrumentu klaviru na Virovitičkoj klavirijadi te osvojio treću nagradu pod mentorstvom Josipa Jagušića.

Zahvaljujući svojim uspjesima Damjan Krupa se svrstao i među najučenike  Virovitičko-podravske županije u školskoj 2021./2022. godini.

Jakov Vašiček

Jakov Vašiček, učenik 5. razreda saksofona na Međunarodnom natjecanju puhača u Varaždinu Woodwind & Brass koje je održano u prosincu 2021. osvojio je drugu nagradu.

U ožujku 2022. godine nastupio je na 60. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa – na županijskom je osvojio 1. nagradu, a potom je to potvrdio i na državnom u travnju te također osvojio 1. nagradu.
Mentorica mu je Veronika Brzica.

Klara Košćak

Klara Košćak, učenica 2. razreda tambura je na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Sonus održanom u Križevcima osvojila 2. nagradu u prvoj kategoriji brač.

Na 8. Međunarodnom natjecanju tamburaša u Požegi, u kategorij Klasični brač osvojila je 2. nagradu.

Iva Bartolović

Na 9. Međunarodnom muzičkom natjecanju Fantast u Bečeju, također je osvojila 2. nagradu.
Mentorica joj je Korana Perlić.

Iva Bartolović, učenica 4. razreda tambura natjecala se u četvrtoj kategoriji tambura i osvojila prvu nagradu na 9. Međunarodnom muzičkom natjecanju Fantast u Bečeju pod mentorstvom Korane Perlić.

Matea Funtek

Matea Funtek, učenica 3. razreda tambura na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Sonus osvojila je 2. nagradu u drugoj kategoriji bisernice 

Na 8. Međunarodnom natjecanju tamburaša u Požegi u kategoriji bisernica osvojila je 2. nagradu.
Mentorica joj je Martina Tepeš.

Toni Podnar

Toni Podnar, učenik 5. razreda harmonike osvojio je 1. nagradu na Međunarodnom natjecanju harmonikaša “DARUVAR ACCORDION AWARD” pod mentorstvom Roberta Čavlovića.

Ian Maleković

Ian Maleković, učenik 5. razreda trombona natjecao se na Međunarodnom online natjecanju puhača PaMusFlow Global Music Competition u Varaždinu te osvojio 3. nagradu uz mentoricu Jelenu Škvorc.

David Jukić, učenik 1. razreda klavira natjecao se na Virovitičkoj klavirijadi i 

David Jukić

osvojio 1. nagradu uz mentora Miloša Cvjetkovića.

Pored svih spomenutih uspjeha Glazbena škola Milka Kelemena Slatina nakon četiri godine ponovno je bila domaćin Međužupanijske smotre mladih pijanista Slavonije i Baranje.

Andrea Kligl

– Ovim putem još jednom u ime cijelog kolektiva čestitam našim učenicima na postignutim uspjesima, a moram istaknuti i da je cijela škola vrlo ponosna na svoje najmlađe polaznike predškolskih programa koji su zajedno sa svojom učiteljicom Andreom Kligl tijekom božićnih blagdana u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Slatine snimili spot „Božić dolazi“ i na taj način svim sugrađanima uputili čestitku, – rekao je ravnatelj Brzica te dodao:

– Da pred školom stoji vrlo lijepa budućnost potvrđuje i argument o broju upisanih polaznika u Glazbenu školu Milka Kelemena u 1. razred u ljetnom upisnom roku.

U matičnoj školi u Slatini upisano je 27 učenika, u Područnom odjelu u Orahovici 22 učenika, dok će se u Područnom odjelu u Voćinu upisni rok održati na jesen.

Pored svih školskih uspjeha Brzica je na kraju istaknuo i ponos na uspješnu organizaciju i realizaciju Međunarodnog glazbenog festivala Dani Milka Kelemena.
(Mihaela Feldi, GŠ Milka Kelemena Slatina)

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button