DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Ratni veterani ”Tigrova” osnovali udrugu

Danas je u Slatini održana osnivačka skupština Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade ”Tigrovi” Virovitičko-podravske županije.

Zbog poštivanja epidemioloških mjera skupštini nisu mogli prisustvovati brojni članovi ove legendarne brigade Hrvatske vojske. A okupiti na jednom mjestu, čim to okolnosti dozvole, sve one Tigrove s područja Virovitičko-podravske županije bit će jedan od prvih ciljeva ove nove udruge. Skupštinom održanom u Vatrogasnom domu DVD-a Slatina kao predsjednik radnog predsjedništva predsjedavao je Ivan Selenić.

Svi prijedlozi Inicijativnog odbora Udruge usvojeni su jednoglasno pa tako i onaj  o donošenju Odluke o osnivanju udruge. Za predsjednika Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade ”Tigrovi” Virovitičko-podravske županije izabran je Milan Rupčić. Dopredsjednici će biti Ivan Selenić i Martin Bišćan dok je dužnost tajnika povjerena Petru Uheru.

Osim navedenih članovi predsjedništva još će biti Željko Majetić, Pišta Kaltenbaher i Zoran Tkalec. Za članove nadzornog odbora izabrani su Krešimir Žagar, Davor Dunković i Josip Jelenčić. Članovi suda časti udruge su Tomislav Krezner, Milan Kasumović i Damir Lacković.

Također prisutni članovi usvojili su prijedlog da će se Dan ove udruge obilježavati 18.lipnja, na datum kada se 1991. godine najviše osoba s područja naše županije priključilo Tigrovima kako bi išli braniti Hrvatsku u Domovinskom ratu. Upravo će promicanje istine o Domovinskom ratu biti jedna od zadaća ove udruge uz napore koji će biti ulagani u pronalazak i obilaženje obitelji poginulih i umrlih članova 1.gardijske brigade s područja VPŽ. Sada ovoj novooformljenoj udruzi slijedi rješavanje potrebite administracije, a nakon toga uslijedit će održavanje skupštine na kojoj će, ukoliko dođe do popuštanja epidemioloških mjera moći prisustvovati svi članovi Tigrova s područja županije, biti donesen plan i program rada za ovu godinu.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button