DOGAĐANJANASLOVNICAOD SVEGA POMALORADIO EMISIJE

Ratka i Juraj ugostili veterinarku Lidiju Mačinković

Danas (19. siječnja) smo u popodnevnom programu Radio Slatine ugostili dr.vet. medicine Lidiju Mačinković iz Veterinarske prakse “Vet4Pets” iz Slatine. Tema su bili kućni ljubimci za koje je navedena praksa isključivo i specijalizirana.

Obradili smo sve teme za koje smo mislili da bi vlasnike ili potencijalne vlasnike kućnih ljubimaca mogle zanimati. Priču smo započeli osnovama što budući vlasnik treba znati i na što treba biti spreman ukoliko se odluči nabaviti kućnog ljubimca. Razgovarali smo i o kvalitetnoj prehrani istih i općenito zdravlju, kako prepoznati tegobe kod kućnih ljubimaca te kako ih zaštititi od parazita i ostalih nametnika.

U ugodnom razgovoru sa našom sugovornicom osvrnuli smo se i na higijenu, posebno kućnih pasa i mačaka. 

– Dovoljno ih je kupati 3 do 4 puta godišnje jer pretjerivanje u higijeni može izazvati osjetljivost i određene reakcije na koži i dlaci, – rekla nam je dr. Mačinković. 

Osvrnuli smo se i na ostale kućne ljubimce poput kunića, hrčaka, zamoraca, papiga i kanarinca jer i takve pacijente ponekad imaju u svojoj praksi. Bio je to vrlo ugodan i produktivan razgovor u kojem su slušatelji mogli puno toga saznati. Dr. Lidija Mačinković doista živi svoj posao. Predanost i ljubav prema svom pozivu uspješno dijeli sa svojim sugovornicima, a to su, vjerujemo, mogli osjetiti i naši slušatelji. Veselimo se ponovnom susretu.

Ratka Turk i Juraj Sertić

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button