NASLOVNICAPROJEKTI I NATJEČAJISPORT

Raspisan Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2023. godini

Na temelju Odluke o načinu raspodjele sredstava iz Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2023. godinu i projekcije za 2024. i 2025. godinu namijenjenih sufinanciranju sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2023. godini od 20. siječnja 2023. godine, Ministarstvo turizma i sporta raspisalo je Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2023. godini.
 

Temeljni ciljevi Natječaja su osmisliti i provesti učinkovite i održive aktivnosti koje će pridonijeti razvoju sporta, a usmjerene su na poticanje bavljenja amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem, organiziranje sportskih natjecanja ili sudjelovanja na sportskim natjecanjima.

Prema ciljevima Natječaja, Ministarstvo turizma i sporta sufinancirat će sportske programe po sljedećim programskim područjima:

  1. PP1 – Poticanje programa bavljenja amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem;
  2. PP2 – Poticanje programa organiziranja natjecanja te sudjelovanja na istima na kojima sudjeluju samo sportaši iz Republike Hrvatske te odlazak sportaša na međunarodno natjecanje izvan Republike Hrvatske;
  3. PP3 – Poticanje programa organiziranja međunarodnih sportskih natjecanja.

Za programsko područje 1 i programsko područje 2 najmanji iznos sufinanciranja po programu koji prijavitelj može ugovoriti je 2.000,00 eura, a najveći 18.000,00 eura. Za programsko područje 3 najmanji iznos sufinanciranja po programu koji prijavitelj može ugovoriti je 7.000,00 eura, a najveći 28.000,00 eura.

Zatraženi iznos, koji mora biti unutar navedenih iznosa (ovisno o programskom području), ne smije iznositi više od 80% cjelokupne vrijednosti programa.

Prijavitelj može poslati samo jednu prijavu na Natječaj i to za samo jedno programsko područje.

Prijava se vrši putem Nacionalnog informacijskog sustava u sportu https://issobrasci.gov.hr/. Popunjeni Obrazac programa i Obrazac proračuna programa te ostala obavezna Natječajna dokumentacija učitava se putem obrasca prijave kroz Nacionalni informacijski sustav u sportu. Prijave koje nisu podnese na propisani način putem Nacionalnog informacijskog sustava u sportu neće biti uzete u daljnje razmatranje.

Natječaj je otvoren od 1. veljače do 2. ožujka 2023. godine.

Više informacija potražite OVDJE.

(nm/Foto: Damir Jukić) 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button