DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICA

Fotogalerija: Raskošna YESen u hEPIcentru svojim bojama, mirisima i okusima obogatila nedjeljno popodne brojnim obiteljima

Grad Slatina i Turistička zajednica Grada Slatine i ove su godine organizirali raskošnu manifestaciju „YESen u hEPIcentru“ te brojnim zanimljivim sadržajima obogatili prekrasno sunčano nedjeljno popodne Slatinčanima i njihovim gostima koji su cijele godine željno iščekivali ovakvo druženje podno slatinske, nadaleko poznate, sekvoje.  

U tome su im pomogli Posjetiteljsko-interpretacijski centar EPIcentar Sequoia Slatina i Radio Slatina, a uključili su se i vrijedni i uvijek aktivni članovi Udruge osoba s invaliditetom Slatina i Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina koji su izložili prigodne radove i rukotvorine. Njihovi su radovi svojom tematikom idealno nadopunjavali kutak gdje se smjestila teta Jesenka te diskretnim osmjehom ispod svoga šešira svim gostima zaželjela dobrodošlicu na ovogodišnju slatinsku kestenijadu.  

Šarenilo jesenskih boja obogatile su zlatne nijanse meda, a slatki okusi ovoga nektara koje su posjetitelji mogli i kušati upotpunili su prezentaciju Udruge pčelara „Lipa“ Slatina.

Najmlađi posjetitelji zaista su imali ispunjeno nedjeljno popodne uz Bajkaonicu, zanimljivi lutkarski igrokaz, zagonetke, radionicu izrade lutkica i dječje lutkarske improvizacije, zatim kreativne radionice s lišćem i prirodnim materijalima i natjecateljske igre koje su pripremile volonterke Društva „Naša djeca“ Slatina Tamara Dorić, Valentina Drokan, Elizabeta Taradej, Martina Martinčević, Radmila Đurinić, Zdenka Moslavac, Renata Grahovac i Marlies Valpovac te predsjednica Ivana Strupar, a sve to uz igru, pjesmu i ples. Na kraju su sva djeca koja su sudjelovala u izradi lutkica bila nagrađena lizalicama i balonima jer je stručni žiri odlučio da su sve lutkice najljepše. 

Udruga AUM Slatina također je svojim programom Super kids za djecu od 3 do 14 godina starosti upotpunila YESen u hEPIcentru čije su članice pod vodstvom predsjednice udruge Svjetlane Dupan predstavile atraktivan Accro sport.
Tako su Super kidsice prezentirale vještine koncentracije, koordinacije, ravnoteže, povjerenja, nesvakidašnju fleksibilnost tijela i pokretljivost te timski rad i partnersko vježbanje.

Paralelno sa svim ovim događanjima mališani su se izvrsno zabavili na igralima dječjeg kutka u parku koji okružuje EPIcentar Sequoia, a uživali su i u skakanju i penjanju po atraktivnim „napuhancima“.

Svi oni koji su željeli doznati nešto više o jednom od najpoznatijih simbola naše destinacije – golemom mamutovcu mogli su dobiti uvid „iz prve ruke“ o najzanimljivijim činjenicama ovog gorostasa razgledavanjem Interpretacijskog centra.  

Cijelu priču zaokružili su mirisi i okusi pečenog kestenja koji su bili besplatni za sve posjetitelje, a za ovu prigodu organizatori su u Topuskom nabavili čak 200 kilograma ovih jesenskih delicija koje je volonterski neumorno pripremao kestenjar Alen Pavić iz Slatine.  

No to nije sve jer se i restoran Sequoia pobrinuo za bogatu gastro ponudu čiji kuhar Siniša Šimunović nije stigao napeći dovoljno lepinja kolika je bila potražnja.

Dojmove s ovogodišnje YESeni u hEPIcentru iznio nam je direktor Turističke zajednice Grada Slatine Jurica Bosak.

– Ovu manifestaciju zamislili smo kao obiteljsko druženje i priliku da počastimo naše sugrađane i goste simbolom jeseni, pečenim kestenjem kojeg u našem gradu na žalost više ne možemo, kao nekad, kupiti na ulici. Neizmjerno nas veseli vidjeti mnoštvo djece kako uživaju ne samo u prekrasnom jesenskom danu, već i u brojnim sadržajima koje smo za njih uz pomoć partnera pripremili, a kojima se ovom prilikom zahvaljujem. Vidjeti budućnost našeg grada u bezbrižnom druženju i igri u ova turbulentna vremena je stvarno neprocjenjivo, a volonterke Društva „Naša djeca“ opet su odradile vrhunski posao. Vjerujem da će ova manifestacija postati tradicija jer se ponovno pokazala vrlo uspješnom, – rekao je Bosak.

Zadovoljstvo manifestacijom iskazao je i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić.

– Čini mi se da smo i ove godine manifestacijom YESen u hEPIcentru uspjeli razveseliti naše sugrađane, a čiji je veliki odaziv dokaz da je slatinska kestenijada pun pogodak. Tako smo nakon bogatog programa Slatinskog ljeta atraktivnim sadržajima zakoračili u raskošnu jesen.
Vjerujem da će ova priča postati prepoznatljiva kao tradicionalna manifestacija koju krasi epitet „zabava za cijelu obitelj“ dakako uz boje, mirise i okuse jeseni kojima možemo začiniti zajedničko druženje u ovom kutku naše Slatine. Sequoia sve više postaje tražena destinacija jer se nalazi u srcu našega grada, a opet je dovoljno udaljena od gradske vreve te je idealno mjesto baš za obiteljska okupljanja i druženja s nama dragim ljudima, – rekao je gradonačelnik Ostrošić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button