NASLOVNICAOPĆINE

Radovi na izgradnji svlačionica na nogometnom igralištu u Čađavici teku po planu

Krajem ožujka tekuće godine, načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević potpisao je ugovor sa Tomislavom Horvatom, direktorom tvrtke Građevinarstvo Horvat d.o.o. iz Noskovačke Dubrave za izvođenje radova na izgradnji zgrade sportsko-rekreacijske namjene, tj. novih svlačionica na nogometnom igralištu u Čađavici.

Izvođač radova ubrzo je krenuo u izgradnju spomenute zgrade, koja je nakon tri mjeseca dobila završnu viziru. Danas (četvrtak) je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević obišao gradilište u trenutku betoniranja ploče.

– Općina Čađavica je ovaj projekt planirala već pet godina, projekt je prijavljivan na mjere 7.4.1 Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, no, međutim, nismo uspjeli u taj natječaj ući, jer su u njemu prioritet bili vrtići. S obzirom da je takva zgrada neophodna jednom općinskom središtu, odnosno općini Čađavica i nogometnom klubu, odlučili smo zatražiti kredit preko Hrvatske banke za obnovu i razvoj gdje smo morali prvo ishodovati odluku Vlade RH da se kao Općina možemo zadužiti. Kamate na ishodovani kredit su jako povoljne, a kredit je na deset godina. Kako smo se uvjerili, radovi teku po planu i nadam se da će zgrada biti gotova u listopadu i data na korištenje nogometnom klubu i svima onima koji će tamo održavati svoje aktivnosti – rekao je načelnik Rončević te dodao kako će izgradnja koštati oko 2.400.000 kuna. (Izvor: Općina Čađavica, Foto: D. Fišli)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button