DOGAĐANJANASLOVNICA

Radovi na izgradnji prometnica u slatinskoj Poduzetničkoj zoni Turbina 3 u fazi asfaltiranja

Gradonačelnik Grada Slatine Ilija Nikolić i pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Marin Kokorić obišli su danas radove na izgradnji prometnica unutar Poduzetničke zone Turbina 3 u Slatini – Faza 1, koji su ugovoreni koncem svibnja ove godine s tvrtkom Gravia d.o.o. iz Osijeka i rokom izvođenja od 12 mjeseci.

Radovi su krenuli od sjevernog kraja Poduzetničke zone te se trasiraju prema jugu, sa zapadne strane potoka Javorica, sve do sredine Zone i zatim se horizontalnom cestom spajaju na izgrađenu ulaznu cestu u Turbini 3.

S do sada izvedenim radovima upoznao ih je inženjer Tomislav Zorić iz tvrtke Gravia d.o.o.

U proteklom periodu nakon iskopa cijele trase ojačano je slabo nosivo tlo te je ugrađen nosivi sloj drobljenog kamena u kolničku konstrukciju. Postavljene su i cijevi za zatvoreni sustav oborinske odvodnje i izveden je uljev odvodnje u melioracijski kanal Turbina 4, s obradom pokosa i dna kanala i ugradnjom betonskih prizmi.
Potom su uslijedili radovi na ugradnji betonske galanterije te iskopu zemljanog materijala za trasu pješačke staze, te spajanje slivnika na odvodnju i ugradnja slivničkih rešetki.

Trenutačno se izvode radovi na ugradnji nosivog sloja asfalta nakon čega slijedi ugradnja završnog (habajućeg) sloja asfalta te postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije, kao i radovi na stazama.
Na većem dijelu nogostupa radovi su ušli u samu završnicu gdje nakon stabilizacije također predstoji asfaltiranje, dok je na manjem dijelu preostala još i ugradnja rubnjaka.

Dolaskom prikladnijeg vremena, na proljeće je u planu hortikulturno uređenje kompletne Zone čime bi radovi bili završeni i prije dogovorenog roka.

Gradonačelnik Nikolić izrazio je zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova te podsjetio kako je ovaj projekt Grada Slatine uključen u Program Slavonija, Baranja i Srijem, te se kroz odobrena sredstva pomoći od MRRFEU-a sufinancira u iznosu od 464.529,00 eura. Ostala sredstva za izgradnju prometnica u iznosu preko 780.000,00 eura osigurava Grad Slatina.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button