Home / NASLOVNICA / Radovi na dječjem vrtiću u Čađavici teku po planu

Radovi na dječjem vrtiću u Čađavici teku po planu

Svečanim polaganjem temeljnog kamena 6. svibnja prošle godine započeli su radovi na dječjem vrtiću u Čađavici.

Vrijednost projekta iznosi 6,9 milijuna kuna, a radove izvodi tvrtka Cestogradnja d.o.o. Slatina, dok radove nadzire Standing d.o.o. Virovitica. Projekt izgradnje dječjeg vrtića izradila je Razvojna agencija VIDRA, a cjelokupna financijska sredstva za izgradnju povučena su iz sredstava Europske unije, odnosno Ministarstva poljoprivrede kroz mjeru ruralnog razvoja.

Radove na budućem dječjem vrtiću u Čađavici, koji bi trebali biti završeni početkom mjeseca rujna, obišli smo s općinskim načelnikom Mirkom Rončevićem.

– Radovi na dječjem vrtiću teku kako smo i planirali, bez obzira na trenutnu situaciju koja nas je zadesila a tiče se epidemije koronavirusa te mjera koje moramo poštivati. Izvođači poslove obavljaju u fazama, tako da na gradilištu u istom trenutku nema više od tri-četiri radnika. Trenutno se u unutrašnjosti vrše radovi na stavljanju glazure, a na koju će poslije ići određene podloge, odnosno parket i keramičke pločice. Također, završeni su radovi postavljanja stolarije i dijela instalacija, završene su pregradne stijene te je sve iznutra ožbukano. Planiramo da bi sredinom mjeseca svibnja počeli s radovima na fasadi vanjskog dijela vrtića i uređenja okoliša. Što se tiče završetka radova i samog početka rada vrtića, mi bi htjeli da to bude s prvim danom nove školske godine nakon izvršenog tehničkog pregleda, naravno ako ne bude nekih komplikacija u svezi sa situacijom epidemije koronavirusa – rekao nam je pri obilasku radova načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević.
(df,rt/Foto: D. Fišli)

x

Check Also

Glazbena škola Milka Kelemena Slatina objavila prijave za upis novih polaznika

Glazbena škola Milka Kelemena Slatina objavila je prijave za upis u predškolske programe i prve ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org