DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

Radovi na energetskoj obnovi OŠ Eugena Kumičića Slatina privode se kraju

Osnovna škola Eugena Kumičića, jedna je od pionira povlačenja europskih sredstava na području Virovitičko-podravske županije. U posljednjih nekoliko godina, više od 3.000.000,00 kuna došlo je za različite EU projekte, zahvaljujući vrijednim djelatnicima škole, ali i razvojnoj agenciji VIDRA-e, te osnivaču, Virovitičko-podravskoj županiji.

Tim povodom, OŠ Eugena Kumičića u Slatini, obišao je i županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović, županijska pročelnica za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Vesna Šerepac, ravnateljica VIDRA-e Emina Kovač, te u društvu svojih domaćina, gradonačelnika Grada Slatine Ivana Roštaša i ravnateljice škole Božice Majhen, obišli radove na energetskoj obnovi navedene škole na kojoj se mijenja stolarija, uređuje se fasada i postavlja nova led rasvjeta. Osim toga vidjeli su i rezultate mnogobrojnih projekata za koje su škola i Županija dobili europska sredstva.

Nositelj projekta kojeg je pripremila VIDRA uz suradnju Virovitičko-podravske županije je OŠ Eugena Kumičića. Posrednička tijela ovog projekta su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenje i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.268.085,91 kunu. Prihvatljivi troškovi iznose 3.022.460,94 kune. Bespovratna sredstva iznose 90 posto prihvatljivih troškova. EFRR će izdvojiti 906.738,28, a FZOEU 1.813.476,57 kuna. Izvođač radova je tvrtka Iver d.o.o. iz Čepina, a stručni nadzor provodi ARHIS d.o.o. iz Slatine.

OŠ Eugena Kumičića je osnovana 1945. godine, a zgrada u kojoj se danas odvija nastava, zaživjela je od 1984. godine i vapi za energetskom obnovom koja će osigurati znatne uštede za energente, ali i dati puno bolje uvjete za nastavu za 560 učenika koji su raspoređeni u 35 razredna odjela. Procjena uštede energenata govori o 34,78 posto uštede na toplinskoj, te čak 67 posto uštede električne energije.

(www.vpz.hr, Fotografije: Marijo Kokorić – Radio Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button