DOGAĐANJANASLOVNICA

Radni sastanak u Varaždinu na temu Centara izvrsnosti

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i ravnateljica Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina Božica Majhen posjetili su Varaždinsku županiju gdje su se na tematskom radnom sastanku sastali s pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslavom Huđekom.
Na sastanku kojemu su glavna tema bili Centri izvrsnosti sudjelovali su i ravnatelji varaždinskih srednjih škola, Prve gimnazije, Druge gimnazije i Industrijsko obrtničke škole, kao i suradnici koji zajedno s pročelnikom Huđekom koji je osnivač Centra izvrsnosti u Varaždinskoj županiji vode Centar.

Tom su prigodom gosti iz Slatine imali priliku vidjeti kako su Centri izvrsnosti organizirani, kako su škole u sklopu kojih su pojedini Centri opremljene, tko radi s visoko motiviranim učenicima koji svake subote od 8 do 15 sati borave u Centrima, te kako se obavlja izbor učenika.

Uz razmjenu znanja i iskustva za kvalitetniji razvitak i podršku svim hrvatskim regijama tijekom sastanka je prikazana višestruka dobit koju donose Centri izvrsnosti, kroz povezanost Centara i škola s industrijom, do izuzetnih rezultata učenika koji sudjeluju na brojnim Olimpijadama, smotrama i natjecanjima u Europi i svijetu.

Sastanak je zaključen dogovorenom podrškom i suradnjom u organizaciji Centara izvrsnosti u gradu Slatini.
(Mihaela Feldi)


 

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button