DOGAĐANJANASLOVNICA

Radionicama započeo postupak provedbe projekta Izrade Plana razvoja turizma Grada Slatine

Temeljem Odluke Gradskog vijeća Grada Slatine o pokretanju postupka provedbe projekta Izrade Plana razvoja turizma Grada Slatine za razdoblje od 2020. do 2027.godine, Turistička zajednica grada Slatine danas je započela s provedbom, održavanjem radionica s dionicima u turizmu i s turizmom povezanim djelatnostima.

Tako su u Hrvatskom domu u Slatini održane dvije radionice kojima je cilj bio upoznati dionike s područja Grada Slatine s Planom upravljanja projektnim ciklusom te odrediti njihovu ulogu u projektu.

Na prvoj radionici su uz predstavnike Grada Slatine na čelu sa zamjenicom slatinskog gradonačelnika Sanjom Mrzljak Jovanić sudjelovali predstavnici gradskih institucija, obrazovnog i kulturnog sektora te iznajmljivači, dok su na drugoj radionici sudjelovali predstavnici udruga, OPG-ova i ostalih udruženja.

Na početku radionica koje su vodili konzultanti iz tvrtke Open Way d.o.o., Zvonimir Miler i Vida Iličić, nazočne je pozdravila direktorica slatinske Turističke zajednice Vanja Lazić koja im je ukratko pojasnila i daljnji tijek provedbe projekta.

Miler je tom prigodom naglasio kako su lokalni dionici u turizmu i gospodarstvu ključni za daljnji razvoj projekta bez kojih bi svi planovi bili prazna priča te da samo kroz sinergiju svih navedenih čimbenika razvoj turističke ponude u Slatini može postati odrednica razvoja cijele regije pri čemu Slatina zbog svoje prošlosti, može imati značajnu ulogu.

Kroz prezentaciju je sudionicima radionica predstavljena analiza postojećeg stanja, utvrđene su potrebe, te koraci kako ostvariti ciljeve, među kojima su izgradnja i unapređenje smještajnih kapaciteta, kreiranje urbanog sklada, revitalizacija prirodne baštine, interpretacija kulturno-povijesne baštine, te unapređenje postojećih i razvoj novih turističkih proizvoda.

Paralelno s razvojem turističkih proizvoda i podizanjem kvalitete turističke ponude potrebno je kontinuirano raditi na unapređenju komunikacije, edukaciji te poslovima distribucije, a kao najvažnija odrednica istaknuta je potreba razvoja svijesti o tome da je razvoj turizma u Slatini povezan s razvojem i ponudom sadržaja u bližoj i daljoj okolici, odnosno izlaskom iz lokalnih granica i testiranjem na otvorenom tržištu koje može prepoznati vrijednosti koje u jednom trenutku lokalnim nositeljima nisu vidljive ukoliko Slatinu ne promatraju očima posjetitelja.

O prednostima i nedostacima, prilikama i prijetnjama govorila je Vida Iličić kroz SWOT analizu u sklopu koje će sudionici radionica iznijeti svoje prijedloge za izradu Plana razvoja turizma Grada Slatine za razdoblje od 2020. do 2027. godine, a popunjene anketne obrasce dostavit će do 27. rujna na email adresu Turističke zajednice, ured@tz-slatina.hr.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button