NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Radionica društvenog kapitala 17. ožujka u Slatini

Udruga za obrazovanje i održivi razvoj i Zaklada “SLAGALICA” organiziraju radionicu na temu razvijanja novih društvenih programa u zajednici.

Radionica koja je namijenjena školama, ustanovama, organizacijama civilnog društva, pojedincima…, održat će se u utorak, 17. ožujka u Poduzetničkom inkubatoru u Slatini s početkom u 15,30 sati.

Broj mjesta je ograničen stoga svi zainteresirani svoje sudjelovanje trebaju najaviti što prije, a najkasnije do ponedjeljka 16. ožujka putem upitnika ili na e-mail uzoor.slatina@gmail.com.

Ciljevi programa Aktivni u zajednici su:

  1. Razvoj društvenog kapitala u zajednici (povezivanje različitih dionika u zajednici s ciljem ostvarenja zajedničkog cilja: škola/e, organizacije civilnog društva, ustanove, lokalna samouprava, zainteresirani pojedinci i dr.)
  2. Razvoj kulture davanja u općekorisne svrhe (pomoć u razvijanju planova za prikupljanje sredstava te razvoj filantropije tj. davanja novčanih sredstava, roba, usluga i vremena kako bi se poboljšala kvaliteta života u zajednici, provođenje društvenih kampanja)
  3. Provedba društvenih programa u lokalnim zajednicama (jačanje kapaciteta organizacije, mentorska pomoć u pripremi i organizaciji društvenih događaja u zajednici npr. javni događaji, manifestacije i dr.)

– Ako imate želju i volju potaknuti pozitivne promjene u svojem okruženju, dođite bez obaveze, da zajedno naučimo kako povezivanjem možemo ostvariti zajedničke ciljeve, – poručuju organizatori.
(mf/Izvor: UZOOR Slatina)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button