DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICAOD SVEGA POMALORADIO EMISIJE

Radio Slatina: Smijeh je lijek – ususret predstavi “Crnogorac u krevetu”

Danas (utorak) smo u poslijepodnevnom programu Radio Slatine ugostili glumca i autora predstave “Crnogorac u krevetu” Peđu Šuškavčevića i njegovu partnericu u predstavi, glumicu Anu Šimundža Selski.

Glumac i autor Peđa Šuškavčević rodom je iz Podgorice i cijeli svoj život je posvetio komediji, glumi i pisanju komada za predstave. Glumio je u nebrojeno puno predstava u Crnoj Gori i napisao puno tekstova.

Predstava “Crnogorac u krevetu” je nastala prije 20 godina i isprva je bila monodrama i Peđa ju je igrao sam, ali mu je sinula ideja da bi bilo još uspješnije i autentičnije da mu se u predstavi pridruži i partnerica i pokazalo se da je to bio pun pogodak. Kao takva se igra više od 15 godina i sve je uspješnija i gledanija.

Peđa napominje da mu je jako drago kada može gostovati u manjim gradovima jer misli da se ne treba fokusirati samo na velike dvorane i gradove, već da i manji gradovi i publika u njima zaslužuju jednaku pažnju.

Znamo da je gluma umjetnost i da glumački posao nije nimalo lak, a to vrijedi i za komediju – ljude treba znati nasmijati. Međutim, komičari često nisu u privatnom životu isti kao i na svojim predstavama.

– Što ste veći profesionalac, plus talent koji dobijete rođenjem stvara dobrog komičara i dobrog glumca koji će u predstavi dati i posljednji atom svoje snage da prenese poruku publici – ističe Ana.

Njihova predstava često traje i duže od navedenih sat i pol jer se često zanesu u svojoj glumi pa zaborave na vrijeme i uživaju s publikom do kraja.

Glumica Ana Šimundža Selski je rođena Splićanka, no životni put i ljubav su je odveli u Podgoricu, ali je na kraju sa suprugom završila u Novom sadu. Studirala je povijest umjetnosti, ali je sukladno završila i glumačku akademiju unatoč protivljenju roditelja.

Peđa i Ana su se upoznali u Novom sadu na izvođenju upravo ove predstave u kojoj je tada glumila druga glumica. Peđa je izrazio želju da Ana proba ulogu žene i suradnja je krenula na obostrano zadovoljstvo. Zajedno ju izvode već više od 10 godina i savršeno surađuju, a uspjesi se samo nižu.

Na pitanje kakvi su Crnogorci muškarci, gospođa Ana opovrgava teoriju o Crnogorcima kao lijenim muškarcima i ističe da su izuzetno vrijedni, s čime smo se složili. Na to je Peđa simpatično i duhovito dodao kako se ne može pobjeći od činjenice da Crnogorce bije glas da su lijeni, ali oni ustvari rade svoj posao birajući onaj koji nije težak. Tako da se i u našem razgovoru mogla osjetiti doza onog originalnog humora.

– Večeras gledatelji u predstavi “Crnogorac u krevetu” mogu očekivati svašta. Predstavljamo jedan tipični tradicionalni bračni par koji je dugo zajedno, koji se pozna do srži i uz sve vikanje i prigovaranje, oni se neizmjerno vole – govori nam gospođa Ana i ističe da je djelo vrijedno zato što je životno i u situacijama iz predstave se može prepoznati većina parova.

U današnje vrijeme se rijetko smijemo, a smijeh je lijek.

Sukladno ovoj predstavi igraju i drugu hit komediju “Đekna je živa, a ka’ će ne znamo” koja također predstavlja tradicionalnu crnogorsku obitelj i opisuje situacije iz njihovog života. Igraju diljem Hrvatske i što je vrlo bitno i pohvalno – predstave se ponavljaju jer za njih postoji veliko zanimanje publike.

Na kraju su oboje pozvali Slatinčane da na ovaj dan zaljubljenih dođu u naše kino pogledati njihovu predstavu i priušte si izvanrednu dozu smijeha.

Nadamo se da su Slatinčani večeras uživali i da će nas Peđa i Ana ponovno posjetiti i gostovati u našem gradu i s drugom predstavom. Poželjeli smo im puno sreće i uspjeha u njihovom radu i da se ponovno družimo.

Ratka Turk i Nikolina Mažar

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button