DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

„Putujuće kazalište“ Zorana Ferića doživjelo slatinsku promociju

Nakon što je ravnateljica slatinske GKiČ Neda Mađarac pozdravila prisutne i kratko, u glavnim crtama, prezentirala biografiju jednog od najpoznatijih i najprodavanijih suvremenih pisaca Zorana Ferića, započela je promocija njegove zadnje knjige „Putujuće kazalište“.

Nakon uvodnih riječi ravnateljice knjižnice, riječ je preuzeo gost  knjižnice Zoran Ferić.

Objašnjavajući svoju prošlost i prošlost svoje obitelji, zapravo je objasnio i temu knjige, a da bi zornije predočio svoj stil pisanja i zainteresirao prisutne za radnju i čitanje knjige i sam nam je pročitao  neke dijelove knjige.  

Novi Ferićev roman, obiteljska je kronika. Autor je kroz prošlost svoje obitelji ispričao i povijest dvadesetog stoljeća u Hrvatskoj i Europi. Ferićev roman obuhvaća sva tri rata koji su se u tom stoljeću vodili na našim prostorima, ali i mnoge druge prijelomne događaje koji su presudno utjecali na život njegovih junaka.

Promociji Ferićeve najnovije knjige odazvalo se podosta publike, među kojom su bili slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić, predsjednica slatinskog ogranka Matice hrvatske Zorica Varga, srednjoškolci, učenici trećeg razreda gimnazije sa svojom profesoricom hrvatskoga jezika Željkom Orban i drugi zainteresirani.

Bila je ovo prilika za kupnju „Putujućeg kazališta“ po nešto prigodnijoj promotivnoj cijeni, baš kao i za prigodnu posvetu samoga Ferića.

Zoran Ferić autor je jedanaest knjiga, jedan je od najaktivnijih pisaca u Hrvatskoj, nagrađen mnogim nagradama i najnovijom nagradom „Ksaver Šandor Gjalski“ za „Putujuće kazalište“, roman koji nam je danas i predstavio.

(tks / Foto:Tea Kiš Slačanac)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button