DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Putem vaučera POU Slatina trinaest polaznika steklo djelomične kvalifikacije za knjigovođu/knjigovotkinju

Jučer (srijeda) je u Pučkom otvorenom učilištu upriličena svečana podjela diploma za stjecanje djelomične kvalifikacije za knjigovođu/knjigovotkinju.

Za potrebe financiranja obrazovanja polaznika putem vaučera POU Slatina je verificiralo Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije knjigovođa/knjigovotkinja, kao i mnoge druge programe prema “novoj metodologiji” usklađenoj s novim Zakonom o obrazovanju odraslih.

– Kako bismo upisali prvih 13 polaznika u program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije knjigovođa/knjigovotkinja, u suradnji sa savjetnicima ispostave HZZ-a u Slatini okupili smo nezaposlene osobe te smo održali predavanje, prezentaciju i radionicu u našoj ART dvorani na kojoj su se nezaposlene osobe mogle upoznati s načinom i potrebnim koracima za dobivanje vaučera. Zainteresiranim polaznicima poslali smo ponudu za obrazovanje, a nakon nekoliko dana svi oni koji su imali uvjete za upis (završeno najmanje gimnazijsko srednjoškolsko obrazovanje ili četverogodišnje strukovno srednjoškolsko obrazovanje) – dobili su vaučere – rekla je ravnateljica POU Danijela Fabric Fabijanac.

Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije knjigovođa/knjigovotkinja započeo je 28. studenog 2022., a završen je 19. travnja 2023. Provodio se redovitom nastavom u trajanju od 350 sati, a učenje temeljeno na radu obuhvaćalo je rješavanje problemskih situacija i izvršenje konkretnih radnih zadaća u simuliranim ili stvarnim uvjetima u specijaliziranoj učionici opremljenoj računalima i računalnim programom za knjigovodstvo (Art Soft, autora S. Sudeca).

– Svih 13 polaznika prijavilo se i pristupilo završnoj provjeri, te na naše i njihovo veliko zadovoljstvo njih 13 je zaslužilo svoja uvjerenja. Čestitam svim vrijednim polaznicima, a posebno se zahvaljujem profesorima Željku Milnoviću i Biljani Sabljak koji su bili neizostavna karika u ovome lancu edukacije. Zahvaljujem se i djelatnicima POU Slatina, kolegici Vesni Senta (stručni suradnik u obrazovanju) koja se brinula o terminima nastave, sveukupnoj dokumentaciji i svima bila podrška u preprekama na koje su nailazili, a također se zahvaljujem i našoj vrijednoj djelatnici Dragici Fišli.

(Tekst: Nikolina Mažar, Foto: Robert Turkalj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button