NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

PU VPŽ – Tijekom proteklog tjedna evidentirano 7 prometnih nesreća, 378 prekršaja, a uhićene su 2 osobe

Policijska uprava virovitičko-podravska oglasila se s priopćenjem u kojem je iznijela sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna.

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 7 prometnih nesreća, 2 prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama u kojima je 1 osoba zadobila TTO i 1 LTO, te 5 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U 1 prometnoj nesreći počinitelji su napustili mjesto događaja ali su  naknadno pronađeni.  2 prometne nesreće uzrokovali su vozači pod utjecajem alkohola.

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 378 prekršaja, od kojih 54 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 102 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 58 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.57 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača bicikla starosti 30 godina koji je zatečen kako upravlja pod utjecajem alkohola u ponedjeljak, 17.02. u 14.50 sati u mjestu Velika Črešnjevica.

Najveća brzina kretanja vozila od 139 km/h izmjerena je u ponedjeljak, 17.02.  u 19.25 sati u mjestu Pitomača, u naselju gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljao vozač osobnog automobila.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ 

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene su dvije osobe, jedna osoba koja je upravljala vozilom pod utjecajem alkohola i druga koja je upravljala vozilom za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije. Temeljem čl. 137. istoga zakona nije bilo zadržanih osoba.

Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button