NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

PU VPŽ – Tijekom proteklog tjedna evidentirano 14 prometnih nesreća, 299 prekršaja…

Policijska uprava virovitičko-podravska oglasila se s priopćenjem u kojem je iznijela sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna.

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 14 prometnih nesreća od kojih 13 s materijalnom štetom i jedna s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 putnika lako ozlijeđena.

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 299 prekršaja, od kojih 29 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 78 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 40 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 29 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1.78 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača osobnog automobila starosti 29 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u subotu u 23.45 sati u Pitomači.

Najveća brzina kretanja vozila od 119 km/h utvrđena je u subotu u 14.10 sati kojom je u Starom Gracu, na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljao vozač osobnog automobila.

Pojačane mjere i akcije

Tijekom proteklog vikenda su u cilju očuvanja povoljnog stanja sigurnosti u prometu policijski službenici vršili pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci smrtnog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 133 prekršaja sankcionirana u tri dana vikenda utvrđena su i sankcionirana 24 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 33 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 8 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

U petak, 14. veljače 2020. godine od 12 do 20 sati je na području Policijske postaje Slatina provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola, a akcija iste usmjerenosti je provedena i u noći subota / nedjelja, 15./16. veljače 2020. godine od 22 do 06 sati na području cijele policijske uprave. U tim akcijama je kod 183 sudionika u prometu nad kojima je izvršen nadzor, utvrđeno i sankcionirano 37 prekršaja od kojih 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Tijekom proteklog tjedna, od 10. do 16. veljače 2020. godine su u sklopu aktivnosti organizacije ROADPOL policijski službenici vršili pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa u sklopu kojega su kod 6 kontroliranih autobusa i 113 teretnih vozila utvrđena 63 prekršaja.

Policijska uprava virovitičko-podravska

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button