NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

PU virovitičko-podravska – Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 17 prometnih nesreća u kojima je jedan motociklist teško ozlijeđen i 8 sudionika u prometu je lako ozlijeđeno, od kojih 2 motociklista, jedan vozač mopeda, jedan biciklist i 4 vozača osobnih automobila. Kod niti jednog sudionika prometnih nesreća nije utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu.

U najtežoj prometnoj nesreći protekli tjedan u petak predvečer u Suhopolju je vozač motocikla teško ozlijeđen. Uzrok ove prometne nesreće je bilo nepoštivanje prednosti prolaska, uzrok prometne nesreće u kojoj je nedjelju u Slatini vozač motocikla lako ozlijeđen je bilo nepropisno uključivanje u promet, dok je u srijedu, također u Slatini, motociklist lako ozlijeđen u naletu na psa do kojega je došlo zbog nedržanja životinje pod nadzorom.

Osim 3 nastradala vozača motocikla protekli tjedan je lako ozlijeđen i vozač mopeda zbog upravljanja vozilom neprilagođenom brzinom na dionici D2 između Suhopolja i Jugovog Polja, te maloljetni vozač bicikla u Koriji zbog nepropisnog uključivanja u promet.

Utvrđeni prekršaji

Protekli tjedan su u nadzoru prometa policijski službenici utvrdili 514 prekršaja, od kojih 48 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 243 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 66 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 34 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u Ulici Stjepana Radića u Virovitici u subotu u 22.30 sati gdje je utvrđeno da je vozač osobnog automobila, na dionici ceste na kojem je ograničenje brzine kretanja vozila 50 km/h, upravljao brzinom od 133 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.08 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 43 godine koji je zatečen kako upravlja vozilom subotu u 22.20 sati u Bušetini.

Kao što je najavljeno, zbog pogoršanja stanja sigurnosti u prometu je na području cijele policijske uprave u subotu / nedjelju, 29./30. svibnja 2021. godine od 18 do 02 sata provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola i brzine kretanja vozila. U akciji je izvršen nadzor 154 sudionika u prometu i kod njih utvrđeno 74 prekršaja, od kojih 13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 38 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom.

Akcije su u petak, 28. svibnja 2021. godine u poslijepodnevnim satima provedene i na području Postaje prometne policije Virovitica, Policijske postaje Slatina i Policijske postaje Orahovica, a bile su prvenstveno usmjerene na sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci najtežih prometnih nesreća, odnosno upravljanja vozilom nepropisnom brzinom i pod utjecajem alkohola. Ukupno je u akcijama policijskih postaja kontrolirano 86 sudionika u prometu i kod njih utvrđeno 82 prekršaja, od kojih 4 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 46 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom.

PU virovitičko-podravska

 

 

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button