NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

PU virovitičko-podravska najavila ovoga vikenda pojačani nadzor prometa

Od početka ove godine na području Virovitičko–podravske županije dogodilo se 206 prometnih nesreća i u njima su 3 osobe poginule, 22 su teško ozlijeđene i 61 sudionik u prometu je lako ozlijeđen, što u odnosu na isti period prošle godine predstavlja pogoršanje stanja za 31 evidentiranu prometnu nesreću, 3 smrtno stradale, 4 teško ozlijeđene i 23 lako ozlijeđene osobe. Smrtno su stradala 2 vozača osobnih automobila i jedan biciklist.

Posebno je do pogoršanja stanja sigurnosti u prometu došlo od početka svibnja, pa je tako tijekom ovoga mjeseca evidentirano 40 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba poginula i 8 je teško ozlijeđeno, odnosno jedna je osoba poginula i 5 je teško ozlijeđeno više nego tijekom cijeloga mjeseca svibnja prošle godine.

Od 7 teških prometnih nesreća s poginulom osobom i teško ozlijeđenima od početka svibnja 6 su uzrokovali mladi vozači, od kojih je u 3 prometne nesreće uzrok bila brzina, a kod 2 mlada vozača počinitelja prometnih nesreća je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1.00 g/kg.

Zbog pogoršanja stanja sigurnosti u prometu, a u cilju podizanja na višu razinu, policijski službenici će u predstojećem periodu vršiti pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, ali i svih ostalih prekršaja koji su uzroci prometnih nesreća s najtežim posljedicama, kao i nadzor sudjelovanja u prometu mladih vozača, a u subotu / nedjelju, 29./30. svibnja od 18 do 02 sata će zbog pogoršanja stanja sigurnosti u prometu na području cijele policijske uprave biti provedena akcija nadzora brzine kretanja vozila i nadzora vozača pod utjecajem alkohola.

Kako bi se spriječilo događanje ovako teških prometnih nesreća upućuju se svi sudionici u prometu na dosljedno poštivanje svih prometnih pravila i prometnih propisa, posebno onih koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama, odnosno da nikako ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, brzinu kretanja vozila osim prometnim znakovima i prometnim pravilima prilagode i uvjetima na cesti, svakako koriste sigurnosni pojas, i vozač i svi putnici u vozilu, a dijete propisano prevoze u dječjoj sjedalici, te ne koriste mobitel za vrijeme upravljanja vozilom.

Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button