NASLOVNICAUDRUGE

Prvih 20 godina vatrogasaca iz Sladojevačkog Luga

Redovnu godišnju izvještajnu skupštinu održalo je jučer Dobrovoljno vatrogasno društvo Sladojevački Lug. Skupština je održana u lijepo uređenom prostoru Mjesnog doma, a istoj su prisustvovali gotovo svi članovi ovog malog, ali složnog društva. Kao i sva ostala društva iz manjih sredina tako i ovo iz Luga ponajveći problem ima s brojem članova, kojih je sve manje, jer je dobar dio mještana odlučio sreću, odnosno zaposlenje potražiti u inozemstvu. Tako sad društvo broji nekih aktivnih 35 članova što je i odlična brojka s obzirom koliko ovo mjesto ukupno broji stanovnika.
Osnovano 1998. godine društvo iz Sladojevačkog Luga lani je dostojno obilježilo okruglu 20. godišnjicu.
Proslavu su financijski potpomogli Javna vatrogasna postrojba Slatina, Grad Slatina, županijska vatrogasna zajednica, a kojima se jučer na skupštini još jednom, izlažući izvješće o radu udruge u prošloj godini, zahvalio predsjednik društva Danijel Kramarić.
Od ostalih aktivnosti navest ćemo da su članovi radili na uređenju okoliša doma, na osobnoj vatrogasnoj edukaciji, dostojno su obilježili blagdan sv. Florijana, sudjelovali na velikoj vježbi na Javorici. Prošle godine uspjeli su nabaviti i još nešto uvijek dobrodošle vatrogasne opreme. Prijeko potrebni inventar mogao bi biti još dodatno obnovljen u ovoj godini i to ne samo pri društvu iz Sladojevačkog Luga već i svim ostalim društvima s područja Slatine.
Temelj ove optimistične izjave iščitali smo ne samo iz riječi Dragana Jovanića gradskog vijećnika i predsjednika Upravnog vijeća slatinske JVP  koji je najavio čak 20 do 25 % više sredstava od strane Grada Slatine za vatrogastvo u ovoj godini, već i u golim činjenicama da je ista institucija zajedno s gradonačelnikom već prošle godine, kako je naglasio Jovanić,  uložila značajna sredstva u opremanje vatrogasnih postrojbi s područja grada.
Rad ovog malog društva osobno su došli pozdraviti predstavnici prijateljskih društava kao i delegacija slatinske Javne vatrogasne postrojbe predvođena tajnikom i predsjednikom iste organizacije Draganom Medvedovićem i Brankom Beloševićem.
(dj/Foto: Damir Jukić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button