CORONAVIRUS INFO

Prvi potencijalni slučaj zaraze u Virovitičko-podravskoj županiji. Muškarac je smješten u izolaciju

Prvi potencijalni slučaj zaraze koronavirusom pojavio se na području Virovitičko-podravske županije, a smješten je u izolaciju u virovitičkoj Općoj bolnici, potvrdio je u ponedjeljak epidemiolog i ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” Miroslav Venus.

Venus je izjavio kako je riječ o muškarcu koji je boravio na jednom od zaraženih područja, a tijekom proteklog vikenda počeo je pokazivati simptome bolesti.

Rezultati tijekom večeri ili najkasnije sutra

“Zajedno s kolegama u hitnoj i objedinjenom hitnom bolničkom prijemu smjestili smo ga u izolacijsku jedinicu Opće bolnice Virovitica. Uzeli smo uzorke i poslali u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević. Rezultati će poznati tijekom večeri ili najkasnije sutra”, istaknuo je.

Dodao je kako su članovi obitelji tog muškarca stavljeni u kućnu karantenu i svi su izolirani od okoline. “Pratimo njihovo zdravstveno stanje, a u slučaju da se netko od njih razboli i pokaže kliničke znake odmah ga premještamo u bolničku izolaciju“, naglasio je Venus.

U kućnoj izolaciji je 50 osoba

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Mario Klement rekao je kako je u kućnoj izolaciji 50 osoba. Policijska uprava Virovitičko-podravska izvijestila da je na području Slatine zatekla jednu osobu koja je, unatoč određenoj mjeri izolacije, bila na otvorenom među ljudima. Slučaj je prijavljen sanitarnoj inspekciji.

Od utorka na snazi će biti i poseban režim u Općoj bolnici Virovitica. “Bit će otvorena samo dva ulaza na kojima ćemo pacijente upućivati kamo god već trebaju. U određenoj mjeri bit će reduciran i ‘hladni pogon’. Sve rizične situacije svest ćemo na najmanju moguću razinu kako virus ne bi ušao u zdravstvenu ustanovu“, izjavio je ravnatelj Opće bolnice Virovitica Dinko Blažević.
(www.telegram.hr/Foto: Vjekoslav Skledar/Ilustrativna slika)

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button