DOGAĐANJAFOTO GALERIJEKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICAZABAVA

Prvi dan Ljeta u kinu okupirali najmlađi

Počelo je još jedno Ljeto u kinu iliti manifestacija Pučkog otvorenog učilišta nešto poznatija pod imenom Kino pod zvijezdama.

S obzirom na dojmove nije teško izvući zaključak da je današnji prvi dan u potpunosti protekao u ”dominaciji” najmlađih snaga. A kako i ne bi kad su se već na samom početku vrijedne članice i volonterke Društva Naša djeca Slatina pobrinule animirati brojne mališane radionicama, ali i pričom kojom je teta Tamara ”pripremila teren” za predstojeću predstavu. I Udruga AUM uključila se u ovu premijernu priču Ljeta u kinu prezentacijom najmlađih Super kids programa. Nije izostalo niti tradicionalno iznenađenje od strane Pučkog otvorenog učilišta pa je mlada publika dobila svoj balon i sokić. Svečani dio sasvim primjereno, s obzirom da su najmlađi očekivano bili prilično nestrpljivi željno iščekujući početak predstave, nije bio dug, pa su tek nekoliko prigodnih riječi brojnim posjetiteljima među kojima su se većinom nalazili roditelji i njihovi klinci, uputili domaćica ovog uvijek dobro došlog slatinskog  događaja Danijela Fabric Fabijanac ispred Pučkog otvorenog učilišta, dožupan Marijo Klement ispred županije i zamjenik gradonačelnika Ilija Nikolić, naravno ispred Grada Slatine.

Potom su scenu prepustili Mudroj sovi i lukavoj lisici, ali i još ponekoj šumskoj životinji upetljanoj u lutkarski igrokaz Teatra Gavran. Ta šumska družina koju su ”oživili” Davor Kovač i Mirna Ostrošić dobro je nasmijala i razveselila prisutne klince, a pohvale za to, osim spomenutim mladim akterima, idu i režiseru, scenografu i tvorcu lutaka Jakovu Gavranu.

Prvi dan manifestacije završio je kino projekcijom filma Za smrt nema vremena, a vremena za nju imala je ipak godinama nešto starija publika od one koja je prisustvovala uvodnim radionicama i predstavi. Moramo naglasiti da je kulisa, ne samo ona lutkarske predstave, već kompletna zajedno sa udobnim klupicama, atraktivnom diskretnom rasvjetom, te velikim platnom i ozvučenjem savršeno postavljena od strane ekipe domaćina događaja.

Ako se po jutru, odnosno u ovom slučaju po slatinskoj noći dan poznaje, sve nas iduća tri tjedna utorkom, srijedom i četvrtkom ispred, ali i u samom kinu, ponovno očekuje dobra zabava i savršen provod u režiji Pučkog, Turističke zajednice grada, Grada Slatine, županije, Hrvatskog audiovizualnog centra, Udruga Krik i AUM te Društva Naša djeca Slatina.

Damir Jukić (Foto: D.J. & D.F.)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button