NASLOVNICAPOLITIKA

Prvi čovjek Socijaldemokratske partije u Slatini predstavio nove mjere za bolju Hrvatsku

Jučer je Slatinu posjetio Davor Bernardić. Prvi čovjek SDP-a u društvu je svojih domaćina Mate Vukušića predsjednika županijskog Sdp-a  i  Ksenije Plantak predsjednice slatinskog Sdp-a, u Hrvatskom domu članovima stranke i simpatizerima predstavio novi smjer stranke, odnosno nove mjere s kojima bi, kako je između ostalog rekao, ljudi lakše došli do posla, kako bi lakše došli do krova nad glavom kroz poticanje sufinanciranja najma te kroz dodjelu građevinskog zemljišta. Rješavanje pitanja  stambenog zbrinjavanja  nudi i u iznajmljivanju stanova izgrađenim sredstvima jedinica lokalne samouprave,  jer po Bernardićevim riječima, mladi nisu u mogućnosti kupiti vlastiti stan.

Problem kod zapošljavanja žena, kojima su uglavnom nude ugovori na određeno vrijeme, u Sdp-u žele riješiti promjenom na obavezne ugovore o stalnom zaposlenju. U novim mjerama je i prijedlog oslobađanja plaćanja doprinosa za sve mlađe od 35 godina  te vraćanje kategorije vježbenika. Sdp ima čitav plan mjera  za mlade, dodao je predsjednik Sdp-a , koje  već provode zajedno sa svojim gradonačelnicima i načelnicima.  Rekavši kako je to njihova odgovornost, misleći na svoju stranku, Bernardić je izjavio da je Hrvatska je već izgubila puno vremena i nema više vremena za čekanje.

Osim iznesenih mjera Bernardić je  u Slatini naglasio i prijeku potrebu vraćanja narodu povjerenja u institucije, kao i u samu državu, koja će osigurati jednaka prava svima.

Pri druženju s predstavnicima medija  Bernardić je komentirajući trenutno stanje u Hrvatskoj izjavio da je nezadovoljan gospodarskim rastom i  BDP-om koji gotovo da uopće nije rastao, a prst krivnje za priču oko Agrokora usmjerio je u pravcu premijera i Martine Dalić. Dodao je da su u Sdp-u donijeli i paket mjera za spas Agrokora. Ukoliko do sutra vlada ne prihvati isti ultimativno će zatražiti opoziv ministrice gospodarstva koju Bernardić smatra najodgovornijom za cijeli proces vezan oko Agrokora. (dj / Foto: R. Turkalj)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button