DOGAĐANJANASLOVNICAOPĆINE

Prvi, ali nezaboravan: “Advent u Čađavici” oduševio sve koji su ga posjetili

“Djeca veselo oko bora skakuću, bake i djedovi se s njima igraju”, tako je jučer (subota) bilo u Čađavici na adventu, u organizaciji Dječjeg vrtića “Lipa” Čađavica i Osnovne škole “Davorin Trstenjak” Čađavica, a uz potporu udruga i OPG-ova s područja općine Čađavica.
 
Spomenuti su se okupili na igralištu, gdje su priredili pravi advent za svoje mještane. Osim sajma radova dječjeg vrtića i osnovne škole, mještane je privukao miris svježe pečenih lepinja i kobasica, te cimeta i klinčića u toplim napitcima, što je uz naloženu vatru pomoglo da se bore protiv hladnoće. Vrtićanci i školarci sve posjetitelje pozdravili su pjesmom i recitacijom. Na kraju druženja zamišljeno je mnoštvo želja, koje su letećim lampionima odletjele do mjesta gdje se i ostvaruju. 
 
– Zaista mi je drago što smo se okupili da svi zajedno osvijestimo duh Božića i taj duh prenesemo jedni na druge. Hvala svim udrugama koje su na bilo koji način pomogle pri organizaciji ovog događaja, hvala OPG-ovima i tvrtkama koje su donacijski pomogle da uopće krenemo u ovu priču i, naravno, svima koji su nas posjetili, našoj djeci, roditeljima, bakama i djedama… S obzirom na to da smo pokazali da možemo i znamo, već smo krenuli razmišljati što ćemo sljedeće godine pripremiti, – rekla je Ana Krmpotić, ravnateljica Dječjeg vrtića “Lipa” i inicijatorica ovog lijepog druženja u Čađavici.
 
Ovo je bio prvi organizirani “Advent u Čađavici”, ali sigurno ne i posljednji.
(nm/adf, ak; Foto: DV Lipa Čađavica, OŠ Davorin Trstenjak Čađavica)
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button