DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Prvakinja Europe stigla u Slatinu!

Bez lažne skromnosti slobodno ćemo reći da je Slatina priredila veličanstven doček prvakinji Europe u hrvanju fantastičnoj Veroniki Vilk. Veronika je to i zaslužila jer malo se koji gradić u Hrvatskoj može podičiti takvim ponosnim podatkom da ima europskog prvaka. Još otkako je u finalu Europskog prvenstva u hrvanju jučer u albanskoj Tirani na pleća položila i predstavnicu Turske zakotrljala se bujica zasluženih hvalospjeva kako lokalnih, ali i svehrvatskih medija u smjeru ove mlade sjajne slatinske sportašice pa neće biti naodmet još jednom ponoviti podatak da se radi o najvećem uspjehu hrvatskog ženskog hrvanja ikad. Veronika je naime donijela prvu zlatnu medalju Hrvatskoj sa velikih kontinentalnih natjecanja što ju automatski stavlja u povijesne knjige hrvatskog sporta.

A večeras se Veronika vratila u Slatinu s tog puta popločenog zlatom. Slatina bi svake prosječne subote utonula u dubok san već oko 23 sata no večeras to nije bila ta obična prosječna subota. Bila je to subotnja večer za pamćenje, posebice svim tim dragim ljudima koji su došli dočekati svoju zlatnu sugrađanku. Vreva je oko gradske fontane započela oko 23 sata. Bili su tu nestrpljivi mladi hrvačice i hrvačice Veronikini prijatelji iz kluba, njihovi roditelji, svi treneri, sva sila dobro raspoloženih Slatinčana predvođena brojnim rukometašima koji su prekinuli svoju godišnju feštu kako bi došli pravim navijačkim ovacijama pozdraviti Veroniku. Sve njih prije Veronikinog dolaska srdačno su pozdravili ponosni gradonačelnik Denis Ostrošić i predsjednik Hrvačkog kluba Slatina Damir Lovčanin.

A onda je nekoliko minuta prije ponoći stiglo vozilo s Veronikom i njezinim najbližima. Emocije su frcale na sve strane, a naravno da je bilo i suza, onih pozitivnih, radosnica. S ljetne pozornice velike iskrene čestitke prvakinji Europe uputio je spomenuti dvojac Ostrošić – Lovčanin, a svoju porciju aplauza osim Veronike pokupio je i izbornik reprezentacije Hrvatske Nenad Žugaj koji je također bio vidno oduševljen dočekom u Slatini što je i sam priznao obraćajući se prisutnima. Nakon te mini svečanosti krenulo je i fotografiranje jer svi su željeli imati uspomenu na ovu prekrasnu slatinsku noć. Bilo bi nepošteno ne spomenuti da su svoju kolegicu i prijateljicu došli pozdraviti i mladi članovi Podravke iz Koprivnice s kojima Veronika također dijeli strunjaču. Gosti iz zagrebačkog sportskog saveza bili su tu, predstavnici i treneri hrvatskih hrvačkih klubova pa čak i treneri tuzlanske Slobode. Ako smo i nekoga u ovom nabrajanju i zaboravili nadamo se da će nam oprostiti. Sutra navečer stiže nova prigoda za pozdraviti europsku prvakinju iz Slatine. Naime Grad Slatina sutra priprema malu svečanost na istom mjestu kako bi svi mogli pozdraviti i čestitati neponovljivoj Veroniki Vilk na ovom fantastičnom sportskom ostvarenju. Ta svečanost počet će u 20 sati netom prije početka zajedničkog praćenja nastupa nogometne reprezentacije na velikom led ekranu. Dođite svakako jer Veronika je to i više nego zaslužila.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button