DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Prva radionica „Škole samostalnog življenja“ Udruge Vretenac

Na veliko veselje Vretenaca s ponedjeljkom, 8. lipnja 2020., slatinska Udruga Vretenac započela je s provođenjem dnevnih aktivnosti „Škole samostalnog življenja“ u sklopu projekta „Nauči me i uspjet ću“.

Kako to obično biva, prvom radionicom već dobro poznata lica pod vodstvom Jasne Horvat, voditeljice projektnih aktivnosti pri Udruzi Vretenac, upoznala su se s „Pravilima Vretenaca“ i usput su svi zajedno ponovili pravila ponašanja i utvrdili da je najvažnije uvijek biti prijatelj. Iskoristili su i popodne bez kiše te se prošetali.
Ono o čemu se najviše razgovaralo posljednjih mjeseci nije zaobišlo ni članove Udruge Vretenaca te je dio „Škole samostalnog življenja“ bio posvećen i važnosti higijenskih navika te pričama o životu za vrijeme i nakon „Korone“.

Cilj dnevnih aktivnosti u sklopu „Škole samostalnog življenja“ postizanje je što većeg stupnja samostalnosti odraslih osoba s intelektualnim teškoćama u aktivnostima svakodnevnog života kroz iskustveno povezivanje i realne životne situacije.

Nositelj projekta „Nauči me i uspjet ću“ je Udruga Jaglac iz Orahovice, a projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u okviru ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020. Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – FAZA 1“.

Radionice „Škole samostalnog življenja“ održavaju se za 15 odraslih osoba s intelektualnim teškoćama svaki dan od ponedjeljka do petka od 14 do 18 sati u prostorijama posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića, Slatina.
(mf/Izvor: Vretenac Slatina)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button