Home / NASLOVNICA / Proteklog tjedna PU virovitičko-podravska evidentirala 10 prometnih nesreća i 323 prekršaja, a 4 su osobe uhićene

Proteklog tjedna PU virovitičko-podravska evidentirala 10 prometnih nesreća i 323 prekršaja, a 4 su osobe uhićene

PU virovitičko-podravska izdala je priopćenje o aktivnostima u nadzoru prometa tijekom proteklog tjedna, od 12 do 18. kolovoza, u kojemu  se ističe kako je evidentirano 10 prometnih nesreća i 323 prekršaja, a 4 su osobe uhićene.

– 173 vozača zatečena da upravljaju vozilom nepropisnom brzinom

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 10 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena i 3 lako. Jednu prometnu nesreću je uzrokovao vozač koji je odbio alkotestiranje.

Utvrđeni prekršaji

Ukupno su utvrđena 323 prekršaja, od kojih 30 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 173 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.01 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača bicikla starosti 58 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u srijedu u 16.55 sati u Velikom Polju. Najveća brzina kretanja vozila od 120 km/h utvrđena je kod vozača osobnog automobila u nedjelju u 16.45 sati u Ulici ZNG u Virovitici na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 50 km/h.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ 

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona su uhićene 4 osobe od kojih 3 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje.

Pojačane mjere i akcije

Tijekom proteklog tjedna, od 12 do 18. kolovoza je na području policijske uprave vršen pojačani nadzor brzine kretanja vozila u sklopu aktivnosti organizacije TISPOL u sklopu kojega su ukupno 173 vozača zatečena da upravljaju vozilom nepropisnom brzinom.

Policijska uprava virovitičko-podravska

x

Check Also

Grad Slatina otvorio novu telefonsku liniju za prijavu komunalnih problema

Grad Slatina potpisao je Ugovor o posebnim tarifama s tvrtkom Skynet Telekomunikacije d.o.o. o uspostavi ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org