CRNA KRONIKANASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

Prošle godine na prometnicama VPŽ poginulo šest osoba, a ozlijeđeno ih je gotovo 250 – policija najavila nove akcije već ovoga vikenda

Tijekom 2019. godine na području Policijske uprave virovitičko–podravske, evidentirane su 572 prometne nesreće u kojima je 6 osoba smrtno stradalo, 38 osoba je teško ozlijeđeno i 211 lako. Ukupno 83 prometne nesreće su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Utjecaj alkohola je utvrđen i kod 2 vozača u prometnim nesrećama koje su se dogodile 15. siječnja, dok su samo početkom ovoga tjedna 2 sudionika u prometu teško ozlijeđena i 2 lako.

– U cilju podizanja stanja sigurnosti na višu razinu i predstojećeg vikenda policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorom prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, odnosno prekršaja koji su četiri najčešća ubojice u prometu i uzroci teškog stradavanja sudionika u prometnim nesrećama, ali i svih drugih prekršaja kojima sudionici u prometu ugrožavaju sigurnost u prometu – poručili su iz PU virovitičko-podravske.

Osim pojačanog postupanja tijekom cijeloga vikenda, u noći sa subote na nedjelju, 18. i 19. siječnja od 22 do 6 sati na području cijele Policijske uprave virovitičko-podravske provest će se akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola.

(PU virovitičko-podravska)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button