DOGAĐANJANASLOVNICA

Proslavljen blagdan Velike Gospe u Novoj Bukovici

Blagdan Velike Gospe svečano je proslavljen u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Novoj Bukovici. Brojni vjernici iz mjesta, bliže i dalje okolice te njihovi gosti, kao i povratnici iz brojnih zemalja, došli su se pokloniti Gospi Mariji.

Središnje misno slavlje predvodio je mr. fra Ilija Alandžak, župnik u župi sv. Ante Padovanskog u Beogradu i dekan beogradskog dekanata u zajedništvu sa župnicima slatinskog dekanata, župnikom Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Nova Bukovica, vlč. Dejanom Ilićem i župnikom Župe bl. Ivana Merza Slatina, preč. Nikolom Jušićem.

Fra Ilija Alandžak svojom je propovjedi ganuo mnoga srca ukazavši na to kako bi lik i djelo Bogorodice trebali utjecati na živote svih nas, da budemo bolji, čista srca i pomažući jedni drugima, kao što i Marija uvijek bdije nad nama.

Na kraju misnog slavlja domaćin, vlč. Dejan Ilić čestitajući vjernicima blagdan Velike Gospe, zahvalio se svim svećenicima koji su uveličali svetkovinu Velike Gospe u Novoj Bukovici.

Ovom velikom slavlju blagdana Velike Gospe prethodila je devetnica, a na sam blagdan 15. kolovoza služene su četiri svete mise u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Novoj Bukovici u čast Velikoj Gospi koja je ujedno i zaštitnica općine Nova Bukovica.

Kroz sva misna slavlja protkana je snažna poruka okupljenim vjernicima.

– I kad ne valjamo, i kad griješimo, i kad nismo dobri jedni prema drugima, a trebali bi biti jer smo braća i sestre, jer nam je ista Majka i isti nebeski Otac, jednom se krvlju i vinom prićešćujemo, i takvi kad smo, Ona je uvijek blizu. Kroz cijelu povijest Marija dolazi na određena mjesta da bi pomogla svojoj djeci. Zato tako rado slavimo njezine blagdane i posebno na ovaj blagdan Velike Gospe zatražimo Mariju pomoć da budemo više braća i sestre, da se jedni za druge borimo i jedni drugima budemo oslonac, tome nas uči naša Majka, – poručio je vlč. Dejan Ilić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button