DOGAĐANJANASLOVNICA

Proslavljen blagdan Velike Gospe u Novoj Bukovici

Blagdan Velike Gospe svečano je proslavljen u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Novoj Bukovici. Brojni vjernici iz mjesta, bliže i dalje okolice te njihovi gosti, kao i povratnici iz brojnih zemalja, došli su se pokloniti Gospi Mariji.

Središnje misno slavlje predvodio je mr. fra Ilija Alandžak, župnik u župi sv. Ante Padovanskog u Beogradu i dekan beogradskog dekanata u zajedništvu sa župnicima slatinskog dekanata, župnikom Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Nova Bukovica, vlč. Dejanom Ilićem i župnikom Župe bl. Ivana Merza Slatina, preč. Nikolom Jušićem.

Fra Ilija Alandžak svojom je propovjedi ganuo mnoga srca ukazavši na to kako bi lik i djelo Bogorodice trebali utjecati na živote svih nas, da budemo bolji, čista srca i pomažući jedni drugima, kao što i Marija uvijek bdije nad nama.

Na kraju misnog slavlja domaćin, vlč. Dejan Ilić čestitajući vjernicima blagdan Velike Gospe, zahvalio se svim svećenicima koji su uveličali svetkovinu Velike Gospe u Novoj Bukovici.

Ovom velikom slavlju blagdana Velike Gospe prethodila je devetnica, a na sam blagdan 15. kolovoza služene su četiri svete mise u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Novoj Bukovici u čast Velikoj Gospi koja je ujedno i zaštitnica općine Nova Bukovica.

Kroz sva misna slavlja protkana je snažna poruka okupljenim vjernicima.

– I kad ne valjamo, i kad griješimo, i kad nismo dobri jedni prema drugima, a trebali bi biti jer smo braća i sestre, jer nam je ista Majka i isti nebeski Otac, jednom se krvlju i vinom prićešćujemo, i takvi kad smo, Ona je uvijek blizu. Kroz cijelu povijest Marija dolazi na određena mjesta da bi pomogla svojoj djeci. Zato tako rado slavimo njezine blagdane i posebno na ovaj blagdan Velike Gospe zatražimo Mariju pomoć da budemo više braća i sestre, da se jedni za druge borimo i jedni drugima budemo oslonac, tome nas uči naša Majka, – poručio je vlč. Dejan Ilić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot