NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Proslava Dana sv. Florijana u vrtiću Zeko

Vatrogasci su rado viđeni gosti u vrtiću Zeko. Njihov dolazak uvijek obraduje djecu i potakne ih da se danima poslije igraju pretvarajući se kako su vatrogasci.
Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije već je u ovoj pedagoškoj godini donirala vatrogasne bojanke svoj djeci u vrtiću, a posjetio ih je i dabar Virko koji je s djecom učio brojeve, čitao slikovnice, igrao nogomet, pjevao i plesao.

Iz ovog prijateljstva “zečića” i vatrogasaca nastala je i pjesma koja je postala himna dabra Virka, a djeca vrtića Zeko su za pjesmu snimila i prikladan video spot.

I ove je godine Dan vatrogasaca, 4. svibnja bio ispunjen atraktivnim igrama. Djecu je pozdravila županijska zapovjednica Mateja Fras Venus sa svojim suradnicima te ih kroz zanimljivu poticajnu igru pogađanja upoznala sa svim vrstama odora kod vatrogasaca i čemu one služe.

Predstavila je i dva posebna vatrogasaca Bobija i Zitu koji su oduševili djecu. Riječ je o vatrogasnim psima. Bobi i Zita su djeci pokazali kako pronalaze izgubljene ljude koji su uz dječju pomoć ovoga puta bili skriveni u dvorištu vrtića.

Slijedilo je natjecanje u rušenju mete uz pomoć vode iz brentače u čemu su se okušala sva djeca, a na kraju ove vatrogasne pustolovine djeca su pjesmom dozvala dabra Virka koji je doplesao i darivao djecu majicama, bojankama i slatkišima.

Djeca iz Cvjetića, Bubamara, Leptirića i Jaslica bila su oduševljena ovim danom i, naravno, svi su poželjeli biti vatrogasci kad odrastu.

Dabar Virko je posjetio i jasličke skupine Pahuljice i Ptičice, te mlađe vrtićke skupine Ježiće i Ribe.

Sa željom da ponovno dođu u posjet, djeca su svojim prijateljima vatrogascima zaželjela sretan dan njihovog zaštitnika sv. Florijana.
(mf/Izvor: DV Zeko)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button