Home / NASLOVNICA / Proslava 100 godina Župe sv. Josipa u Slatini započinje 4. listopada

Proslava 100 godina Župe sv. Josipa u Slatini započinje 4. listopada

Župa sv. Josipa Slatina u suradnji s Gradom Slatinom, Ogrankom Matice hrvatske u Slatini i slatinskim Zavičajnim muzejom priprema proslavu stotog rođendana Župe sv. Josipa u Slatini koja će započeti 4. listopada svetom misom u 18.30. Misu će predvoditi arhiđakon Slatinskog dekanata i dugogodišnji Slatinski župnik, msgr. Vladimir Škrinjarić. Nakon mise će se održati prigodni koncert na kojemu će nastupiti sva tri župna zbora – dječji, mješoviti i Zbor “Julije Bürger”.

U subotu 5. listopada u 9.30 u Hrvatskom domu održat će se znanstveni skup o župi sv. Josipa i gradnji župne crkve. Izlaganja će održati znanstvenici sa sveučilišta i veleučilišta te profesori i stručnjaci uključeni u obnovu crkve – dr. sc. Stanko Andrić, dr. sc. Stjepan Razum, dr. sc. Žarko Španiček, dr. sc. Zoran Grijak, mr. sc. Boris Vučić-Šneperger, prof. pov. umj. Tatjana Kostelić, prof. Iva Prpić, prof. Petar Žarković, prof. Dario Kovač i dr. Josip Tržec, dok će moderator cjelokupnog događaja biti dr.sc. Oliver Jukić.
Radovi prezentirani na skupu bit će objavljeni u zborniku 2020. godine.

U nedjelju 6. listopada u parku 136. Slatinske brigade, ispred crkve održat će se Dan župnog zajedništva i prigodni ručak na koji su dobrodošli svi župljani obje slatinske župe te svi ljudi dobre volje.
U sklopu Dana župnog zajedništva, uz objed i druženje bit će upriličen i prigodni kulturno-umjetnički program na kojemu će nastupiti KUD-a Dika Slatina.

U nedjelju 20. listopada održat će se središnji dio proslave.
U 10.30 svečano euharistijsko slavlje predvodit će požeški biskup, msgr. Antun Škvorčević u koncelebraciji sa svećenicima Slatinskoga dekanata, a bit će pozvani i svi svećenici koji su određeno vrijeme djelovali u Slatini kao kapelani ili u nekoj drugoj službi.

Veliku zahvalu svima na pomoći u organizaciji proslave, uputio je dekan Slatinskog dekanata i župnik Župe sv. Josipa, vlč. Dragan Hrgić.
(mf/Izvor: Župa sv. Josipa Slatina)

 

 

x

Check Also

U Baćinu održan Komemorativni skup – u spomen na žrtve Baćina i Voćina Glasnici istine 25.10. organiziraju 3. biciklistički maraton

Predsjednik zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org