NASLOVNICAOPĆINE

Prošireno i uređeno groblje u Čađavici

S obzirom na potrebe koje se su ukazale na čađavačkom mjesnom groblju, Općina Čađavica izradila je projekt proširenja, a nakon što je projekt prošao na natječaju krenulo se s radovima koji su započeli 17. rujna 2021. godine. Radovi, koje je izvela tvrtka Cestogradnja d.o.o. Slatina, su završeni.

 

Vrijednost izvedenih radova s uslugom nadzora iznosila je 324.800,19 kuna. Sredstva u cjelokupnom iznosu osigurana su putem Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., a temeljem natječaja za provedbu tipa operacije ”Poboljšanje društvene infrastrukture i proširenje lokalnih temeljnih usluga” kojeg je objavila Lokalna akcijska grupa ”Marinianis”.

 

– Općina Čađavica je projekt proširenja čađavačkog groblja izradila još prije tri godine, te smo čekali neki od natječaja da bi projekt i prijavili. Pronašla se prilika prijave projekta preko LAG-a Marinianis koji je provodio mjere 7.4.1. Ministarstva poljoprivrede, odnosno Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, gdje smo na natječaju prošli i dobili sredstva. Uglavnom, uredili smo parcelu uz Mjesno groblje sa jednim novim prostorom, odnosno sa tri nove staze između kojih su grobna mjesta za naše umrle mještane – rekao je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević. (adf)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button