DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Promocija slikovnice “Dobra priča bez naslova” Gite Špoljarić

Jutros se u Dječjem kutku u prostoru EPIcentra Sequoia održala promocija slikovnice “Dobra priča bez naslova”naše mlade Slatinčanke Gite Špoljarić.

Prekrasan šareni prostor Društva “Naša djeca” vrlo se brzo popunio mališanima i njihovim roditeljima koji su čekali Gitu.

Ova svestrana  djevojka je učenica prvog razreda SŠ Marka Marulića u Slatini. Tijekom školovanja je već bila nagrađivana za literarne radove, svira bubnjeve u mladom rock sastavu “Sibnele” i aktivna je članica Mreže mladih savjetnika ureda pravobraniteljice.

Svoju slikovnicu je napisala prije 6 godina, ali samo izdavanje se dogodilo tek 2020.godine u suradnji s Društvom “Naša djeca”. Potom je uslijedio COVID koji je usporio promociju.

– Početak  manifestacije „Advent u Slatini“ i sama tematika slikovnice bili su dovoljni razlozi da se konačno održi promocija, – rekla je za početak predsjednica Društva “Naša djeca” Ivana Strupar koja je ujedno pozdravila sve prisutne i najavila Gitu Špoljarić i ilustratoricu Sunčicu Lovrić te im tom prigodom čestitala na konačnoj promociji i uručila cvijeće.

Za početak promocije, Gita je posjetiteljima pročitala svoju slikovnicu koja govori o tri pahuljice Sunčici, Franki i Tonki i njihovom prvom letu s oblaka na tlo. 

Djeca su pozorno slušala Gitino čitanje, a potom je ilustratorica slikovnice Sunčica Lovrić uz pomoć volonterki održala radionicu na kojoj su djeca crtala i bojala pahuljice i ukrašavala ih svjetlucavim materijalima. 

Djeca su uživala u crtanju i bojanju pahuljica, a priključili su se i odrasli. Na kraju je upriličena prava mala izložba pahuljica i snježnih motiva.

Svi zainteresirani su mogli kupiti primjerak slikovnice i dati blagdanski doprinos ovoj promociji.

Bilo je ovo jedno lijepo i kreativno druženje u Dječjem kutku.

U kratkom razgovoru s Gitom, saznali smo da je vrlo aktivna „na svim poljima“ i da već ima ideje za druge literarne radove.

tks/Ratka Turk

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button