KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Promocija obrtničkih zanimanja – eTwinning suradnja OŠ Eugena Kumičića Slatina i Industrijsko-obrtničke škole Slatina

U utorak, 8. studenog učenici likovne grupe OŠ Eugena Kumičića iz Slatine i učenici 3. razreda zanimanja prodavač Industrijsko-obrtničke škole Slatina, u knjižnici OŠ Eugena Kumičića, realizirali su 1. radionicu u sklopu provedbe eTwinning projekta na kojoj je zadatak bio izrada loga projekta.

Učenici su se međusobno predstavili, prezentiran im je projekt, a zatim i zadatak radionice, te su nakon kratkog promišljanja, pustili mašti da se razigra i krenuli u realizaciju istoga.

Jedan školski sat nije bio dovoljan za ostvarenje zadatka pa je dogovorena još jedna radionica na kojoj će učenici završiti svoje radove.

Tako je u četvrtak, 17. studenog odrađena i 2. radionica u kombinaciji osnovnoškolaca i srednjoškolaca, a produkt su brojni prijedlozi loga.

Vršnjačkim vrednovanjem odabrano je 5 radova koji su stavljeni u uži izbor za konačnu verziju loga.

Slijedom toga u utorak, 22. studenog održan je 1. radni zoom sastanak koji je bio prilika za predstavljanje i upoznavanje sudionika projekta, razmjenu dosadašnjih iskustava te dogovaranje daljnjih aktivnosti.

Potom je eTwinning koordinatorica projekta Industrijsko-obrtničke škole Slatina, ujedno i idejna začetnica projekta, Melita Crnković sve nazočne upoznala s radom eTwinning platforme.

Sastanak je protekao u ugodnoj atmosferi, a svi nazočni izrazili su zadovoljstvo svojim sudjelovanjem u projektu te vjeru u daljnju uspješnu suradnju.
(mf/Izvor: IOŠ Slatina, Ksenija Som, prof. mentor)

 

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button