KULTURA I OBRAZOVANJENAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Promocija knjige “Kardiologija uz kavu” autora dr. med Petra Nedića – 27. travnja u 18 sati

Promocija knjige “Kardiologija uz kavu” autora dr. med Petra Nedića održat će se u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina 27. travnja 2023. (četvrtak) u 18 sati.

Petar Nedić specijalist je interne medicine, poznati slatinski kardiolog i autor brojnih kolumni koje se bave čovjekom i društvom. Kroz dugogodišnju liječničku praksu, shvatio je da je ordinacija premali prostor da bi ondje rekao sve što misli o svojem najvažnijem životnom izazovu – čovjeku. Tako su i nastale priče koje najvjerodostojnije zrcale profil njihovog autora, a koje redovito objavljuje na svome blogu.

“Kardiologija uz kavu” je šaroliki mozaik proznih i poetskih kratkih uradaka, pitkih priča, tematski povezanih u nekoliko bitnih poglavlja ljudskog života. Obrađuje život i čovjeka kroz slučajnost (izbor), sreću, srce, jurnjavu i stres (paniku). S obzirom na to da je potka mnogih priča autorovo zanimanje (kardiolog), on ih maksimalno pojednostavljuje i približava svakom čitatelju. Srce ne doživljava samo kao fizički organ, nego i kao duhovni, emocionalni i socijalni dom svakog čovjeka i po njemu mjeri ljudsku vrijednost. Nije bježao niti od autobiografskih elemenata u knjizi, ako je smatrao da će time moguće pojačati njihovu vjerodostojnost.

Upravo zbog tog pojednostavljenja ozbiljnih osobnih i društvenih tema, knjigu je najbolje čitati ležerno, uz kavu, kao što i sam naslov sugerira. Osjetit ćete pri tome različitu dubinu, vibracije, ritam i okus – jednako, kao pri pijenju vašeg omiljenog napitka. Poslije stotinu popijenih, i pročitanih isto toliko priča, imat ćete njene dobrobiti. Barem onu da se bolje učiti na tuđim, nego na osobnim greškama.

– Sto pitkih priča o čovjeku, srcu, borbi, slučajnosti, stresu, ljubavi… za sto vaših kava, različite dubine, ritma i okusa. Poslije popijenih kava, shvatit ćete da se bolje učiti na tuđim nego vlastitim greškama. Skriveni junaci i inspiratori u knjizi su ljudi današnjice, obično ojađeni ili osnaženi – zdravstveno, duhovno, društveno i emocionalno. U potrazi su za potpunijim i smislenijim životom i budućnošću i ne poznaju borbu za bolju prošlost. Na koncu, u knjizi ćete pronaći i segmente iz svojega života – objašnjava autor Nedić.

Svoj primjerak možete već danas naručiti – ovdje.

(nm)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button