DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Projektom ”Zaželi zajedno” virovitička Prosvjeta zapošljava 10 žena

Danas je gost Radio Slatine bio Staniša Žarković predsjednik Kulturnog društva Prosvjeta iz Virovitice.

Predstavio je tako predsjednik Prosvjete aktualni projekt društva imena ”Zaželi zajedno” kojim je zaposleno  10 žena iz teže zapošljive skupine na poslovima pomaganja starima i nemoćnima. Inače ovo društvo postoji već 12 godina, a u tih 12 godina svojom agilnošću uspjelo je uz svoju primarnu aktivnost – folklor, ishoditi i čak 35 ugovora kojima je u konačnici na određeno vrijeme zaposlen veći broj osoba.

Sve te projekte društvo je zahvaljujući odličnoj organiziranosti i stručnosti  svojih članova odradilo potpuno samostalno, od same pripreme, prijave, odrađivanja, te konačnog zaključenja svakog pojedinog projekta. Sam projekt ”Zaželi zajedno”  raspisan od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike ostvaren je u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje te Centrima za socijalnu skrb iz Slatine i Virovitice.

Između ostalog s punim pravom istaknuo je naš današnji gost veliku ulogu koju imaju udruge u današnjem društvu.

Nastavno na priču s projektima Prosvjete najavio je Žarković skori početak projekta osobne asistencije kojim će u radni odnos na 20 mjeseci za poslove pomoći i asistencije osobama s invaliditetom biti zaposleno 35 žena s područja cijele županije pa je i ovim putem pozvao sve zainteresirane nezaposlene osobe da se prijave na isti natječaj. Sve informacije u vezi spomenutog natječaja mogu se dobiti na broj telefona 098 382 311 ili putem maila stanisa.zarkovic@gmail.com

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button