DOGAĐANJANASLOVNICAPROJEKTI I NATJEČAJIRADIO EMISIJE

Projektom Lag-a Marinianis educirat će se 150 mladih

Danas su u studiju Radio Slatine gostovali predsjednik Lag-a Marinianis Mirko Rončević i voditeljica istog Renata Butka. Tom prigodom predstavili su projekt kojeg su Lagu odobrili Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.
Ugovorom potpisanim u Zagrebu prošlog mjeseca od strane predsjednika Laga Mirka Rončevića i predstavnika navedenih institucija, Lag-u Marinianis i partnerima na projektu Općini Sopje, Općini Čađavica i Lag-u Bosutski niz, odobrena su bespovratna sredstva u visini od 660.856,00 kuna za provedbu spomenutog projekta imena ”LAGam – Lokalna akcijska grupa – Aktivni mladi”.
Kako i samo ime govori projekt je namijenjen prvenstveno mladima, odnosno istim je planirano organiziranje edukacija na kojima će se mladima pružiti mogućnost da između ostalog nauče kako napisati prijavu na natječaj, zatim da nauče osnove rada na računalu, u planu je i održavanje radionica pripreme za državnu maturu kao i organiziranje tečajeva za učenje stranih jezika. Ove edukacije odnose se na sve zainteresirane mlade osobe od najmanje 15, a najviše 29 godina starosti.
Također navedenim projektom u općinama Čađavica i Sopje biti će postavljene po dvije pametne klupe.
Provedba ovog projekta trajat će 18 mjeseci. (dj/Foto: Damir Jukić)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button