NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Projektni tjedan „Božić dolazi“ u Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina

U Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina od 16. do 20. prosinca održan je projektni tjedan pod nazivom Božić dolazi pod stručnim nadzorom koordinatorica projekta; učiteljice razredne nastave Vesne Košutić i učiteljice matematike Sanele Jukić u suradnji s pedagoginjom škole Natašom Valinčić.

S ciljem razvijanja nacionalnog i kulturnog identiteta zajedništvom i pripadnošću skupini, u projektnom tjednu sudjelovali su učenici od 1. do 8. razreda koji su kroz niz kreativnih radionica, čitanje priča, izrade plakata i postera imali prigodu u zajedništvu sa svojim prijateljima još više približiti duh Božića, te kroz razgovor i opisivanje poznatih im božićnih običaja naučiti i nešto novo što će ovih blagdana moći podijeliti u krugu svojih obitelji.

Tako su djeca izrađivala božićne ukrase koji su namijenjeni za prodaju na Božićnom sajmu, ali i za međusobno darivanje u školi. Organizirana je i aktivnost pod nazivom Mirisi i okusi Božića u sklopu koje su učenici prikupljali recepte božićnih slastica, izradili svoju knjižicu recepata, kao i božićni bonton, a pripremali su i božićne kolače. Osim kušanja kolača zanimljiv im je bio i božićni kviz – Božić u filmu ili priči.

Učenici su izradili i Pitagorino božićno drvce, stripove, plakate i tako dobili crtice o Djedu Božićnjaku s nizom zanimljivih matematičkih podataka, kao što su broj djece, broj poklona, broj pisama Djedu Božićnjaku, brzina kretanja saonica, težina poklona, vrijednost poklona…

Učenici posebnih odjela su sa svojim učiteljicama napravili i ispekli vafle te skuhali fini čaj od jabuke i cimeta, gledali crtani film “Shrekov prvi Božić”, zatim putem video konferencijskog poziva pričali su s prijateljima iz Osnovne škole 22. lipnja u Sisku i Centra za odgoj i obrazovanje Liče Faraguna s kojima su putem Etwinning platforme razmjenjivali božićne ideje, običaje, pjesmu i poklone.

U sklopu projektnog tjedna „Božić dolazi“ bilo je i pjesme i plesa kroz koji su učenici također učili o božićnim običajima, a vrhunac svega bila je Božićna čajanka, odnosno Božićni sajam gdje su učenici uz slastice mogli kušati čaj s cimetom, a organiziran je i posjet Božićnom sajmu u gradu.

Na kraju ovoga, božićnim duhom ispunjenoga projektnog tjedna, svojim su sugrađanima i svim ljudima dobre volje, sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu novu 2020. godinu zaželjeli učenici i djelatnici Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina
(Mihaela Feldi/Foto: OŠ E. Kumičića Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button