Home / NASLOVNICA / Projekt „Što naši roditelji rade kada rade?“ u DV Suncokret

Projekt „Što naši roditelji rade kada rade?“ u DV Suncokret

U Dječjem vrtiću Suncokret započela je provedba projekta „Što naši roditelji rade kada rade?“ u sklopu kojega su polaznici vrtića upoznali neka od zanimanja svojih roditelja. Tako su bili u stomatološkoj ordinaciji dr. Bojana i Vlatke Plantak, u vrtiću ih je posjetila fizioterapeutkinja Tina Jeđud, u suradnji s ravnateljem Glazbene škole Milka Kelemena Antonijem Brzicom u
goste su im došli članovi pjevačkog zbora, posjetili su i veterinarsku tehničarku u Veterinarskoj stanici Slatina Nicol Varenicu, a u vrtić im je došla i frizerka Matea Ivezaj.

Projekt će se nastaviti tijekom cijele sljedeće pedagoške godine, kada djeca nastavljaju s upoznavanjem zanimanja svojih roditelja, a projekt se planira proširiti povezivanjem s vrtićima u različitim zemljama Europske unije.

Cilj ovog projekta je uspostavljanje suradnje s vrtićima u inozemstvu i proširivanje znanja o zanimanjima ljudi u EU te spoznavanje sličnosti i različitosti u odnosu na zanimanja u našoj zemlji. Također, djeci se želi približiti i jezična raznolikost u državama EU.
Suradnja između vrtića odvijat će se putem pošte, e-maila i skype-a, čime će mali Slatinčani imati priliku izravno upoznati svoje vršnjake iz Europske Unije.
(Mihaela Feldi/Izvor: DV Suncokret Slatina)

x

Check Also

Vretenac Slatina – „Učiniti nedvidljivo vidljivim“

Ovih dana Udruga Vretenac, njezini volonteri i članovi ne skidaju osmijeh s lica, a razlog ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org