DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICAPROJEKTI I NATJEČAJIUDRUGE

Projekt STEM – budućnost za 5: Aktivnosti u STEM kutiću DND-a Slatina

STEM – budućnost za 5 projekt je projekt kojim se želi popularizirati informatiku, multimediju i robotiku među djecom, a provodi ga Savez DND-a u partnerstvu s Institutom „Ruđer Bošković“ i Grafičkim fakultetom u Zagrebu, te u suradnji s društvima „Naša djeca“ Slatina, Jastrebarsko, Kutina, Ogulin i Opatija.

Voditelji aktivnosti u DND-u Slatina su učitelji Ivan Drokan, Dragana Matić i Mario Jerbić. Oni su prošli edukacije kako bi uspješno provodili programe za djecu i mlade koji unaprjeđuju znanja i vještine iz STEM područja.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.440.707,59 kuna, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.224.601,45 kuna te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 216.106,14 kuna.

U sklopu projekta u prostoru DND-a Slatina opremljen je STEM kutić, i to opremom koja se sastoji od računala, prijenosnog računala, hologramskog projektora, stola i stolca.
Provedene su i uvodne radionice Izrada karte svijeta i hologramska projekcija Zemlje te Izrada 3d modela Zemlje i hologramska projekcija Zemlje u kojima je korištena nova oprema, a sudjelovali su učenici 6. i 7. razreda Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina. Radionice su proveli voditelji aktivnosti Ivan Drokan, Mario Jerbić i Dragana Matić.

Inovativne radionice i jednodnevna događanja za djecu i roditelje na kojima će se moći detaljnije upoznati s informatikom, multimedijom i robotikom nastavit će se provoditi od jeseni u novome STEM kutiću DND-a Slatina.
(mf/Izvor: DND Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button