NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Projekt „Škola mira i prijateljstva“ predstavljen Učiteljskom vijeću OŠ Eugena Kumičića

U sklopu Erasmus+ programa Ključne aktivnosti 1 – mobilnost u svrhu učenja za pojedince, Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina jučer je započela s provedbom projekta „Škola mira i prijateljstva“ koji se financira sredstvima Europske unije.

Projekt čija je ukupna vrijednost 25.446 eura na Učiteljskom vijeću OŠ Eugena Kumičića održanom 1. rujna ove godine predstavila je voditeljica projekta Melita Schmitz.

Projekt će trajati petnaest mjeseci, odnosno do 5. prosinca 2021. godine, a cilj projekta je prevencija međuvršnjačkog zlostavljanja i zlostavljanja putem interneta te razvoj pozitivnih socijalnih vještina kod učenika, učitelja i roditelja.

U projektu sudjeluje 11 učitelja, odnosno tri učiteljice Engleskoga jezika Silvija Mađarić, Iva Vilček i Kristina Premec, učiteljica Hrvatskoga jezika Ivana Strupar, učiteljica Prirode/Kemije Rajka Avirović Gaća, četiri učiteljice razredne nastave Vera Menčik, Željka Novotni, Vesna Košutić i Renata Grahovac, učitelj Tehničke kulture Ivan Drokan i stručna suradnica knjižničarka Melita Schmitz. Sukladno postavljenom cilju sudionici projekta sudjelovat će na edukacijama u dva polja. Prvo polje djelovanja odnosi se na uočavanje, sprječavanje, djelovanje i što je najvažnije prevenciju međuvršnjačkog zlostavljanja i zlostavljanja na internetu (cyberbulling), dok se drugo polje djelovanja odnosi na razvoj pozitivnih socijalnih vještina svih sudionika nastavnoga procesa te usvajanje vještina kao što su pomnost (mindfulness) i vježbe disanja kao i vježbe za tijelo koje poboljšavaju koncentraciju i opće stanje duha i tijela, a  koje se još kao takve nisu provodile tijekom nastavnoga procesa.

Pozornost će se usmjeriti i na ambijent učionice u kojima učenici provode vrijeme te će ono postati okružje koje je pozitivno za učenje i koje je ugodno za sve sudionike nastavnoga procesa.

– Krajnji cilj ovoga projekta jest odgovoriti na potrebe pojedinca u užurbanoj današnjici punoj neizvjesnosti i također stvoriti okolinu i uvjete za rad koji će rezultirati usvajanjem ključnih kompetencija koje su potrebne za konkurentnost na tržištu rada, ali koje prvenstveno trebaju zadovoljiti potrebu osobnog rasta i razvoja pojedinca, – rekla je voditeljica projekta Melita Schmitz.
(mf/Izvor: OŠ E. Kumičića, Melita Schmitz)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button