DOGAĐANJANASLOVNICA

Projekt OŠ J. Kozarca „Mislim zeleno“ u Dječjem vrtiću Zeko

Danas je u skupini „Ivančice“ Dječjeg vrtića Zeko održana radionica u okviru koje su vrtić na poziv Grada Slatine posjetili mladi ekolozi iz Osnovne škole Josipa Kozarca.
Pod vodstvom prof. Ljiljane Peretin, šestero bivših vrtićanaca stečena znanja iz područja ekologije, odnosno razvrstavanja otpada, u veseloj  i ugodnoj atmosferi s radoznalim „Ivančicama“ i njihovim odgojiteljicama, su kroz igru i kreativan rad prenijeli način pripreme i izrade „malih“ kontejnera za odlaganje otpada.

Djeca skupine „Ivančice“ su usvojila preneseno im znanje te će poučiti i ostale svoje male prijatelje u vrtiću da je žuta kutija za plastiku, plava za papir, a zelena za staklo, a svi zajedno će u svakom slučaju doprinijeti očuvanju okoliša razvrstavanjem otpada kojem su ih poučili učenici OŠ Josipa Kozarca.

Podsjetimo, svjesni  velikog  zagađenja okoliša  i sve veće potrebe kvalitetnog odvajanja i zbrinjavanja otpada,  učenici OŠ Josipa Kozarca ove su školske godine  proveli projekt „Mislim zeleno“ kojim su željeli osvijestiti potrebu recikliranja i odvajanja otpada. Na nastavi matematike  proveli su anketu u kojoj su sudjelovali svi učenici 7.a, b, c i 8.a razrednog odjela o tome što učenici misle o ovom problemu. Nakon provedene analize anketa izradili su edukativne plakate i uredili panoe u učionici matematike te na taj način educirali ostale učenike i izradili kutije u koje će odlagati razvrstani otpad.

Projekt je predstavljen na županijskoj Smotri projekata iz područja ranog odgoja i predložen je za državnu smotru, a u kojemu su sudjelovali učenici (7.a) Venio Rulj, (7.b) Noa Fazekaš, (8.a) Elena Bićanić, Karolina Seleši i Tihana Knežević, te (8.b) Ivona Bosec, pod vodstvom mentorice prof. Ljiljane Peretin.

Grad Slatina i tvrtka Slatina kom u potpunosti podupiru ovakav način educiranja stanovništva, te će u sklopu svog plana rada u narednom razdoblju organizirati edukacije građanstva kroz različite modalitete edukacija o razvrstavanju otpada.(mf/Foto:DV Zeko)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button