DOGAĐANJANASLOVNICA

Projekt „Izgradnja prometnica i javne rasvjete u istočnom i zapadnom dijelu poduzetničke zone „Turbina 2“ u Slatini“ Grad Slatina zaključio završnom konferencijom

Najavljen novi projekt „Izgradnja infrastrukture u poduzetničkoj zoni Turbina 3 u Slatini“

Danas je u Posjetiteljsko-interpretacijskom centru EPIcentar Sequoia Slatina održana završna konferencija projekta „Izgradnja prometnica i javne rasvjete u istočnom i zapadnom dijelu poduzetničke zone „Turbina 2“ u Slatini“ kojom je zaključeno još jedno provedbeno razdoblje hvalevrijednog projekta za grad Slatinu.
Uvodno se s nekoliko riječi obratio gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić.

– Realizacijom ovoga projekta otvaramo neke nove horizonte u našemu gradu, a nadam se da će tako biti i s Turbinom 3 čije uređenje slijedi.
Uređenjem ove poduzetničke zone dobili smo prije svega povezanost iste, a izgradnjom kružnog toka i povezanost sa slatinskom obilaznicom što je jako važno za rasterećenje prometa unutar samoga grada Slatine. Osim toga uz semaforizaciju na Bakićkom brdu i samoj ulici na zapadnom ulazu prema osnovnoj školi prometno smo na neki način omogućili dodatnu sigurnost za sve sudionike u prometu, osobito djecu, – rekao je gradonačelnik Ostrošić te se zahvalio svima onima koji su radili i na bilo koji način doprinijeli realizaciji ovoga projekta.

Potom je projektne rezultate predstavio pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Slatine Marin Kokorić.

Cilj projekta bio je razvoj i poboljšanje kvalitete i dostupnosti infrastrukture Poduzetničke zone Turbina 2 ulaganjem u infrastrukturu kako bi se odgovorilo na izraženu potrebu za odgovarajućim smještanjem rastuće poduzetničke aktivnosti i radi privlačenja ulaganja, kao i ostvarenja popratnih očekivanih ekonomskih rezultata, odnosno jačanja proizvodne i uslužne djelatnosti, stvaranja novih radnih mjesta i umreženosti poslovnih subjekata u gradu Slatini i široj regiji.
Nakon provedenih projektnih aktivnosti vrijednost projekta iznosi 9.405.953,61 kuna, a sufinanciran je bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014.-2020. u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“ u visini od 5.910.973,10 kuna.

Projektom su izgrađene 4 prometnice s pješačkim stazama, ukupne duljine 1.375 metara, zatim javna rasvjeta dužine vodova 2.230 m, riješen je problem oborinskih voda samih cesta, pješačkih staza i okolnih slivova te je krajobrazno uređen okoliš cijele zone, a za sve je dobivena uporabna dozvola.

Nakon svog izlaganja pročelnik Kokorić je nazočne proveo novouređenom Poduzetničkom zonom Turbina 2 kroz kratki promotivni film u kojemu su obuhvaćene sve faze radova do same konačne realizacije projekta.

– Ono što s radošću mogu najaviti je da smo s jednom zonom završili a s drugom uskoro nadam se krećemo.
Naime, Gradu Slatini je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kroz Program podrške Gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema odobrio sredstva u iznosu od 3,5 milijuna kuna za Izgradnju infrastrukture u poduzetničkoj zoni Turbina 3, – najavio je pročelnik Kokorić te pojasnio kako je cilj projekta izgraditi prometnu infrastrukturu u poduzetničkoj zoni Turbina 3 u Slatini ukupne duljine 1800 m kako bi se stvorio preduvjet za razvoj povoljnog poduzetničkog okruženja i povećanje poduzetničkih aktivnosti, postigao održivi gospodarski razvoj te time utjecalo na povećanje radnih mjesta, smanjenje nezaposlenosti i smanjenje iseljavanja stanovništva grada Slatine čime se očekuje ukupni pozitivni učinak na cijelu lokalnu zajednicu kroz povećanje kvalitete života u Slatini.
Spomenuta investicija ukupne je vrijednosti gotovo 16.327.000,00 kuna.

– Nadam se da ćemo ovakve lijepe prizore iz Poduzetničke zone Turbina 2, uskoro gledati i u još jednoj završenoj zoni koja nam je zaista potrebna, – dodao je pročelnik Kokorić.

– Što se tiče završenog projekta uređenja PZ Turbina 2, važno je naglasiti da smo osim čuvanja prirodne baštine, sadnjom 500-tinjak stabala napravili možda i najveći hortikulturni potez u regiji. Vjerujem da će za dvije godine kada stabla stasaju ovaj prostor biti jedno zeleno, potentno područje te osim razvoja poduzetništva biti korisno i brojnim rekreativcima koji ga već sada koriste, tim više kada se urede i planirani sportski sadržaji i to ne samo ovdje već i u samom središtu grada, a koji su u fazi projektiranja do 2030. godine. Grad Slatina će se definitivno u idućim godinama širiti, a mi smo tu da sve to čuvamo i unaprjeđujemo, – zaključio je gradonačelnik Ostrošić.

Podsjetimo, Grad Slatina je Korisnik bespovratnih sredstava temeljem provedbe projekta Izgradnja prometnica i javne rasvjete u istočnom i zapadnom dijelu Poduzetničke zone „Turbina 2“ u Slatini koji se financira se Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020., iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014-2020“, temeljem Javnog poziva „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“ , broj projekta KK.03.1.2.03.0057.

Cilj projekta je Izgraditi prometnice i javnu rasvjetu u istočnom i zapadnom dijelu poduzetničke zone „Turbina 2“ u Slatini, što podrazumijeva izgradnju i uređenje prometne infrastrukture unutar poduzetničke zone Turbina 2 u Slatini, te javnu rasvjetu i krajobrazno uređenje javnih površina.

Rezultat provedbe projekta: izgrađene istočne i zapadne prometnice u zoni, ukupne duljine 1375 m, s postavljenom javnom rasvjetom i hortikulturno uređenim zelenim pojasom.

Ukupna vrijednost projekta: 15.912.697,45 kn

Iznos bespovratnih sredstava:  9.772.587,27 kn

Razdoblje provedbe:  2019. –  2022.

 

Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Grada Slatine

(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Arhivske fotografije PZ Turbina 2

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot