DOGAĐANJANASLOVNICA

Projekt EPIcentar Sequoia Slatina: Prezentacija izrađenih specijalističkih elaborata

14. studenog ove godine, u sklopu projekta EPIcentar Sequoia Slatina KK. 06.1.2.02.0037, u prostorijama Informativno edukativnog centra – hostela Dravska priča u Noskovcima, održan je radni sastanak na kojem je predstavnik tvrtke Arboring j.d.o.o., magistar sveučilišnog studija Arborikulture i urbanog šumarstva, Fran Poštenjak, prezentirao Specijalistički elaborat o kontroli zdravstvenog stanja stabala u parku u Slatini i Specijalistički elaborat o kontroli stabla golemog mamutovca u parku u Slatini.
Sastanku su nazočili članovi projektnog tima nositelja projekta Grada Slatine, Vesna Klement i Jurica Culej te predstavnici partnera na projektu iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Tatjana Arnold Sabo i Vladimir Ajhler.
Nakon detaljne prezentacije izrađenih elaborata, sudionici radnog sastanka raspravljali su o mogućim slijedećim aktivnostima s ciljem unaprjeđenja općeg statusa i zdravstvenog stanja golemog mamutovca, kao i ostalih vrijednih primjeraka stabala u parku u Slatini.

Nakon sastanka uslijedio je terenski obilazak staništa mamutovca i područja parka u Slatini.
(www.radioslatina.hr)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button