KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Proglašeni najbolji radovi 10. jubilarnog natječaja ”I dok je srca, bit će i Kroacije”

Jučer je u Osnovnoj školi Josipa Kozarca povodom Mjeseca hrvatske knjige održana završna svečanost natječaja ”I dok je srca bit će i Kroacije” kojeg Matica hrvatska ogranak Slatina tradicionalno provodi u suradnji s navedenom slatinskom školom. Ove jubilarne 10. godine na natječaj slatinskog ogranka Matice hrvatske sa svojim literarnim radovima učenika prijavilo se 6 osnovnih škola.
Nakon pozdravnog govora ravnateljice škole ujedno i  dopredsjednice ogranka Matice Ksenije Vujanović Juras proglašeni su najbolji uradci natječaja.
Tako je iz mikleuške osnovne škole  za svoj rad nagrađena učenica Lorena Kokoška (mentorica Marica Kesić), iz čađavačke osnovne škole Ivona Zeks (mentorica Danica Jozipović), iz novobukovačke škole Izabela Štimac (mentorica Božica Filipović Veg), iz čačinačke Jelena Mečenero (mentorica Kristina Krolo), iz zdenačke Veronika Milković (mentorica Sandra Filošević), te iz škole domaćina Lana Mandl (mentorica Snježana Tot).
Osim navedenih i sve ostale učenice koje su sa svojim literarnim uradcima sudjelovale na natječaju, nagrađene su knjigama, baš kao i njihove mentorice i mentor, a ovu svečanost svojim su nastupima uveličali polaznici Glazbene škole Milka Kelemena.
(djFoto: Robert Turkalj)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button