NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Profesorica IOŠ Slatina, Neda Mađarac, pozvana na međunarodnu konferenciju o inkluzivnom obrazovanju u Birmingham

Profesorica Hrvatskoga jezika i književnosti u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina, Neda Mađarac, autorica je i koordinatorica Erasmus+ KA1 projekta „Inovativni nastavnici za uspješnije učenike“ koji se u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina provodi od 1. rujna 2019.
Prijavljujući svoju projektnu ideju na međunarodnu konferenciju „Embracing Inclusion- Cross-Sectoral Conference“, odnosno TCA aktivnost u sklopu projekta Erasmus+ Transnational Cooperation Activity, profesorica Neda Mađarac dobila je poziv od britanske Erasmus+ nacionalne agencije za sudjelovanje na konferenciji koja će se održati od 22.-24. travnja ove godine u gradu Birminghamu.

Na konferenciji se očekuje 100-ak sudionika raznih profila, od organizacija, ustanova, nastavnika te predstavnika lokalnih i regionalnih vlasti iz cijele Europske unije, a ciljevi ove međusektorske konferencije utemeljene su na četiri osnovne inkluzivne teme relevantne za današnji sustav obrazovanja:

  • pristup obrazovanju za mlade osobe koje su nezaposlene ili nisu u sustavu obrazovanja;
  • stvaranje mehanizma obrazovanja kako bi se spriječile pojave radikalizacije ili društvenog ekstremizma;
  • strategije obrazovanja za učenike/mlade u ruralnim, privredno depriviranim područjima
  • i načini stvaranja primjerene obrazovne prakse za učenike/mlade s nekim oblikom teškoće ili invaliditeta.                   (Mihaela Feldi/Izvor IOŠ Slatina, prof. N. Mađarac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button