NASLOVNICAŽUPANIJA

Produljeno trajanje projekta Amazon of Europe Bike Trail

Jučer je (14.travnja)održan  9. po redu sastanak svih partnera na projektu Amazon of Europe Bike Trail, a na kojem su sudjelovali i članovi projektnoga tima Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, odnosno ravnateljica Tatjana Arnold Sabo, Antun Damjan viši stručni suradnik za zaštićene dijelove prirode i Sanja Janković  viša stručna suradnica za pripremu i provedbu projekata.

Teme sastanka održanog online bile su vezane uz promjene plana realizacije projekta  s obzirom da je trajanje projekta  produljeno za 5 dodatnih mjeseci, do 31. listopada 2021. godine, pregled dosad provedenih aktivnosti partnera i onih preostalih u posljednjem razdoblju provedbe projekta te dogovaranje aktivnosti za sljedećih 6 mjeseci. Partneri zaduženi za implementaciju buduće biciklističke rute Amazon of Europe izložili su prezentacije i aktivno sudjelovali u raspravama. Sanja Janković prezentirala je status radova na uređenju i opremanju biciklističke rute u Virovitičko-podravskoj županiji.

Javna ustanova će u sklopu provedbe projekta Amazon of Europe Bike Trail na području naše županije označiti 130 km biciklističke rute koja se nadovezuje na rute u susjednim županijama (Koprivničko-križevačkoj i Osječko-baranjskoj)  na postojeću europsku biciklističku rutu EuroVelo 13. Navedena ruta proteže se kroz ukupno 5 zemalja uz rijeke Muru, Dravu i Dunav.

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button